In september viel per toeval mijn oog op onderstaand bericht op onderstaand bericht: (Hier is de link)

Apply now for the Health Impact Accelerator

Ben jij (bijna) ondernemer en wil je bijdragen aan een gezondere wereld? Wil jij jouw businessplan verder ontwikkelen en meer leren over sociaal ondernemen? Dan is de Health Impact Accelerator iets voor jou!

Je bent de ideale kandidaat als jouw uiteindelijke product of dienst echt van betekenis is voor het grote publiek. Bij jou gaat het om meer dan een gat in de markt; het gaat om maatschappelijke impact daar waar het écht nodig is. Je wilt gezondheidsverschillen verkleinen en burgers faciliteren gezond en wel mee te doen in hun eigen leefomgeving. Jouw idee is baanbrekend en innovatief – en daar blijft het niet bij. Jij gaat het ook echt doen!

Toen ik in 2015 erin slaagde mijn diabetes te doorbreken met mijn leefstijl als medicijn dacht ik Wow ik heb hier een ziekte doorbroken die alleen maar steeds meer mensen treft. Dit wordt mijn nieuwe missie! Veel mensen hebben in die tijd mijn voorbeeld gevolgd en zijn er ook in geslaagd hun diabetes te doorbreken echter met meer dan 1,6 miljoen mensen met een cardiometabole aandoening staan we voor een enorme taak. Dus ik voelde dit programma dit past bij ons. Hiermee kunnen we onze impact vergroten, versterken en versnellen. Ik ga ons aanmelden.

En dank zij de inzet van ons team werden we geselecteerd.

In tien weken klaargestoomd tot sociale ondernemer

In de Health Impact Accelerator (HIA) helpen wij jou om van jouw idee een business case te maken. Tijdens de HIA word je in tien weken klaargestoomd tot sociale ondernemer. Zo ga je tijdens twee twee-daagse acceleration days aan de slag met jouw propositie en de meetbaarheid daarvan. Een team van zeer ervaren en motiverende coaches zal je hierbij begeleiden. In de tussentijd krijg je wekelijkse coaching van dit team, zodat je snel vooruitgang boekt.

Twee tweedaagse accelerationdays

Tijdens 2 tweedaagse sessies in Nunspeet op de Veluwe werd ons geleerd hoe we ons “venture” plan moesten maken onder leiding van een zeer deskundig team van Health~Holland.

Op bovenstaande foto’s (klik erop om te vergroten) zie je links:

Professor Dr. Nico van Meeteren de bevlogen directeur van Top Sector Life Sciences & Health (merknaam Health~Holland) tijdens een presentatie die hij verzorgde tijdens de heidagen in Nunspeet. Met op de achtergrond een belangrijke slide waar het toekomstig beleid op zal zijn gebaseerd:

Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg:

Investeren in gezondheid – meedoen en er toe doen!

Op de foto rechts zie je het team van Health Holland dat ons inspireerde, motiveerde en instrueerde:

Kirsten van Spronsen en Thom Frielink samen met top-businesscoach Math Kohnen. Met op de achtergrond meteen het huiswerk na de eerste tweedaagse sessie.

Start met schrijven van het Venture Plan

  • Slechts 4 pagina’s
  • Het is lastiger dan je denkt
  • Deadline
    • Stuur het ons voor ten laatste voor de tweede workshop
    • Beste aanpak is om meteen te beginnen en ons wekelijks drafts te sturen.

Het team van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

In het artikel “The first edition of the Health Impact Accelerator is a fact” Kan je kennis maken de vier social impact teams. Wat staat er over ons:

Stichting Je Leefstijl Als Medicine – helps reduce the number of Dutch patients with type 2 diabetes, by guiding them through a platform from “patient-to-patient”, and by motivating them to adapt a healthier lifestyle. HIA teaches them to learn from each other and to get their story straight.

Dank zij de Heidagen in Nunspeet zijn we dus 2 keer 2 dagen samen. Wat ons de gelegenheid geeft om na te denken over onze missie en ons plan maar ook elkaar zeer goed te leren kennen en elkaars motieven beter te begrijpen.

 Op de afbeelding hieronder zie je een van de vele opdrachten die we als team in moeten vullen. Daarna bespreken we met alle vier de geselecteerde teams de oefeningen en is er ruimte voor vragen en meedenken van de coaches en de leden van de andere teams.

29 januari 2020 Slotevenement in Utrecht

Het programma sluit op 29 januari af met een slotevenement in de Social Impact Factory te Utrecht.

In de ochtend pitchen we samen met de andere teams voor een jury bestaande uit:

Vanaf 14:30 bent u van harte welkom voor de bekendmaking van de winnaar en de pitches van de Social Impact Teams.

14:30-17:00   Bekendmaking winnaar HIA en pitches Social Impact Teams
Wat betekent ‘sociale impact’ voor een investeerder / zorgverzekeraar?
Wie bepaalt en betaalt de waarde? – Björn Fennema (Social Finance NL)
Sociale Impact? Het kan echt!

 

Kirsten van Spronsen over Leefstijl Als Medicijn

Kirsten van Spronsen is een van de coaches die ons als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn ondersteund bij het Health Impact Accelerator Programma van Health~Holland.

Over Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland)

De Topsector Life Sciences & Health (Health-Holland) is één van de negen door de Nederlandse overheid geïdentificeerde topsectoren.  Health~Holland, zoals de Topsector zich naar buiten toe profileert, heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt que aantal en omvang van de door haar gesubsidieerde publiek-private R&D projecten en programma’s.

We draaien de ZORG om. ZORG wordt GROZ

GROZ staat voor de kanteling van onze gezondheidszorg en is een nationale samenwerking op het gebied van de Maatschappelijke Uitdaging Gezondheid en Zorg. Binnen het GROZ initatief slaan patiënten, burgers, zorgprofessionals, ondernemers en financiers de handen ineen, zowel op lokaal als nationaal niveau. Het blijft niet uitsluitend bij praten. Alle partijen werken samen aan concrete zorgvernieuwingen met als doel een vitaal functionerende samenleving met een gezonde economie. GROZ is een initiatief gestart door o.a. de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en wordt gezamenlijk uitgevoerd met partners en stakeholders.

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep

Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is genomineerd voor de BID Positivity Awards, onderdeel van de Big Improvement Day.

De Awards zijn een prachtig initiatief: inspirerende organisaties die een positieve bijdrage aan de samenleving leveren worden in het zonnetje gezet. Organisaties zoals – inderdaad – Je Leefstijl Als Medicijn!

 

Meer weten of deze oproep delen?

Lees hier ons verhaal.

Klik op de afbeelding hiernaast om te stemmen

Stem voor de BID positivity awards

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift

Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief