Nerd Culture podcast met professor Hanno Pijl

Prof. Dr. Hanno Pijl van het LUMC is te gast bij Nerd Culture om te praten over lifestyle aanpassingen als methode om ziektes te bestrijden en te behandelen. Samen met Host Boris van Ven bespreken we Diabetes type 2, Hart en vaatziekten, Het ketogeen dieet en vragen die we kregen van onze deelnemers.

Wat is gezondheid?

Dat is de eerste vraag die Boris aan Hanno stelt.

Er zijn veel definities voor en Hanno heeft een definitie waar niet iedereen het mee eens is.

Gezondheid is de afwezigheid van ziekte.

– // wordt vervolgd  \\-

Voorgaande afleveringen waarin we te gast waren bij Nerd Culture

Het gesprek met Hanno Pijl was mijn derde podcast samen met Boris van de Ven. De eerste was in juli 2018.

In deze ruim 2 uur durende uitzending van de podcast Nerd Culture spreken we over gezondheid, diabetes omkeren, bio-hacking, leefstijl, metabool syndroom, depressie, burn-out.  Ik heb deze video verwerkt in een artikel waarin ik ook heel veel video’s deel met de achtergronden van mijn verhaal en de wetenschappelijke onderbouwing. De titel van dit artikel is dan ook hetgeen waar wij als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn ons vooral voor inzetten. Mensen in hun kracht zetten zodat ook zij weer baas worden over hun gezondheid.

Wees baas over je eigen gezondheid.

De tweede uitzending was in mei 2019. Inmiddels is de Stichting opgericht en is huisarts en diabetes kaderarts Jacqui van Kemenade toegetreden tot ons bestuur. Samen delen we onze visie in deze podcast. 

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.