Ekomenu - recept - keto - gemengde vis in kokossaus met groenten

Keto recepten & weekmenu

Ontdek de voordelen van ketogene maaltijden en laat ons je helpen jouw gezondheidsdoelen te bereiken. Het ketogene dieet minimaliseert koolhydraten en verhoogt gezonde vetten als energiebron. Het kan bijdragen aan gewichtsverlies, stabilisatie van bloedsuikerspiegel, verbeterde mentale helderheid, energieniveaus en spijsvertering.

Voordelen van biologische keto voeding

Bij Je Leefstijl als Medicijn zijn we sterk overtuigd van de voordelen van biologische ingrediënten. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met Ekomenu, een toonaangevende ontwikkelaar van biologische maaltijdboxen. Samen stellen we onze recepten zorgvuldig samen, zodat we jou kunnen voorzien van gezonde en biologische maaltijden.

  • Producten afkomstig van lokale boeren
  • Respect voor milieu & diversiteit
  • Gezonde & smakelijke maaltijden
Meer info over onze partner Ekomenu

Moeite met het samenstellen van een weekmenu?

De Ekomenu maaltijdbox neemt de last van het opstellen van een weekmenu van je weg. Ze leveren zorgvuldig samengestelde recepten en ingrediënten bij jou thuis. Het plannen van gevarieerde en gezonde maaltijden wordt eenvoudig en stressvrij. De weekmenu’s zijn afgestemd op jouw smaakvoorkeuren en dieetvereisten. Geniet van gemak, variatie en heerlijke gerechten zonder gedoe.

ontdek de keto maaltijdbox
Wat eten we vandaag

FAQ – veelgestelde vragen over keto

Wat is keto?

Keto is een afkorting van het ketogene dieet, een voedingsbenadering die gericht is op het minimaliseren van koolhydraten en het verhogen van gezonde vetten in de voeding. Het doel is om het lichaam in een staat van ketose te brengen, waarbij het vet als primaire energiebron wordt gebruikt in plaats van koolhydraten.

Waarom is ketogene voeding goed voor jou?

Ketogene voeding kan verschillende voordelen bieden voor de gezondheid. Ten eerste kan het helpen bij gewichtsverlies, omdat het lichaam in ketose overgaat en vet efficiënter verbrandt als brandstof. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig is voor mensen met diabetes of insulineresistentie. Bovendien kan het ketogene dieet de mentale helderheid en focus verbeteren, en een stabiele energievoorziening bieden gedurende de dag. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat ketogene voeding ontstekingsremmende effecten kan hebben en kan bijdragen aan een gezond hart- en vaatstelsel.

Wat is een goed schema?

Een goed weekschema bij ketogene voeding houdt rekening met het minimaliseren van koolhydraten en het verhogen van gezonde vetten in de voeding. Het doel is om het lichaam in een staat van ketose te brengen, waarbij het vet als de belangrijkste bron van energie wordt gebruikt.

Een typisch ketogeen weekschema bestaat meestal uit maaltijden die rijk zijn aan gezonde vetten, matige hoeveelheden eiwitten en beperkte hoeveelheden koolhydraten. Voedingsmiddelen die vaak voorkomen in een ketogeen dieet zijn onder andere:

Gezonde vetten: Avocado’s, kokosolie, olijfolie, noten, zaden, volle zuivelproducten, boter.
Eiwitten: Vlees, gevogelte, vis, eieren, tofu, notenpasta.
Groenten met weinig koolhydraten: Bladgroenten (spinazie, boerenkool), broccoli, bloemkool, courgette, asperges.
Beperkte hoeveelheden koolhydraten: Koolhydraatarme groenten, bessen met mate, sommige zuivelproducten.

Het weekschema kan bestaan uit ontbijt, lunch, diner en eventueel tussendoortjes. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en voldoende water te drinken gedurende de dag.

Het exacte weekschema kan variëren afhankelijk van individuele behoeften, smaakvoorkeuren en dieetrestricties. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener of diëtist voordat je begint met een ketogeen dieet om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Een maaltijdbox kan hierbij een grote hulp zijn als je wat moeite hebt bij het opstellen.

Wat zijn de regels van een keto dieet?

De regels van een keto dieet zijn: beperk de inname van koolhydraten, verhoog de inname van gezonde vetten, houd de eiwitinname matig, focus op kwaliteitsvoeding en blijf gehydrateerd.

Wat is de inhoud van de keto maaltijdbox?

Met dit ketogene lifestylemenu eet je heerlijk veel groenten, noten, zaden en kruiden. Elk gerecht zit bomvol vitaminen, mineralen, gezonde vetten, eiwitten en vezels. Met minimaal toegevoegde suikers, zonder onnatuurlijke E-nummers en gifstoffen. Zoals het hoort, vinden wij. We wisselen af met koolhydraatarme vleesvervangers, eieren, zuivel, kaas, vlees en af en toe vis. Alle maaltijden zijn zonder koolhydraatbronnen in de vorm van aardappels, granen (zoals rijst, brood, pasta en pizzabodems) of peulvruchten. Verder letten we erop dat de maaltijden maximaal 20 gram koolhydraten bevatten zodat je lichaam in ketose komt en blijft.

Let op: volg deze leefstijl alleen onder begeleiding van je persoonlijke diëtist.

Niet geschikt voor kinderen. Elk gerecht is samengesteld door onze chefs en voedingsexperts en klopt langs alle kanten. Je weet precies hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels en zout je binnenkrijgt. Net als welke allergenen er in elk gerecht zitten. Én hoeveel impact je maakt met elk gerecht op je CO2 uitstoot, waterbesparing en je gezondheid.

Ketogeen en IF-leefstijlgroep

Heb je vragen over keto en periodiek vasten dan ben je welkom in onze community op Facebook. Voor inspiratie, motivatie, steun, kennis en gewoon leuke nieuwe mensen leren kennen. Sommige nieuw maar ook ervaringsdeskundigen.

vis preparatie

Gerelateerde berichten

Ketogeen dieet ingrediënten

De ultieme keto-gids voor beginners

Hier vind je informatie die je nodig hebt om te starten met het ketogeen dieet. Wat is keto en wat is het niet? Wat is de beste voeding? Hoe meet je ketonen