Ik ben Lizette Tabak 63 jaar medisch pedicure en voetreflextherapeut in Someren. Ik ben ook ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes en leefstijl. Vier jaar geleden heb ik de diagnose diabetes type 2 gekregen, ik heb dat kunnen doorbreken met hulp van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Ik ben 25 kilo afgevallen, ik ben gaan lopen, sporten, en ben nu gezond met blijvende mooie bloedwaardes als resultaat. Inmiddels ben ik ook zelf actief bij deze stichting als moderator. Lees hier mijn verhaal.

Binnen Stichting Je Leefstijl Als Medicijn zijn diverse supportgroepen, er zijn online en offline groepen. De offline groepen richten zich vooralsnog op mensen met diabetes type 2. Deze groep tracht op dorp/wijk niveau inwoners te inspireren om deze ziekte aan te pakken. Dit wordt gedaan met hulp van ervaringsdeskundigen en veel deskundige hulp vanuit de stichting op de achtergrond. Bij de stichting zijn artsen, internisten en een cardioloog betrokken. Dit initiatief draait al op verschillende plaatsen in Nederland waaronder Helmond. Bij deze lokale aanpak wordt nauw samengewerkt met 2diabeat. Dit is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen met diabetes.

Ik mag nu namens de Stichting als GezondLand ambassadeur in Someren aan de slag gaan. Dit om mensen met (pre)diabetes een gezondere manier van leven te laten zien en ervaren. Ik ben in Someren, samen met De Nationale Diabetes Challenge georganiseerd door de Bas van de Goor foundation, gestart met verschillende wandelgroepjes. Verschillende; omdat het ook voor de mensen die slecht ter been zijn mogelijk moet zijn om te gaan wandelen.

Gezonde voeding is duur. Om ook voor de mensen met een kleine beurs gezonde voeding mogelijk te maken heb ik de cursus Goedkoop Gezonde Voeding gevolgd en ben nu gecertificeerd cursusleider Goedkoop Gezonde Voeding.