Mijn naam is Daniëlle van den Broek. Ik ben bestuurslid en penningmeester van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Op deze pagina stel ik me graag even voor.

Ik woon in Best met mijn man en drie zonen. Ik ben opgeleid tot registeraccountant en registercontroller en heb onder meer bij KPMG gewerkt. Later ben ik mijn eigen administratiekantoor gestart. Ik houd ervan om voor het MKB te werken omdat je samen met het management direct betrokken bent bij het financieel gezond houden van de organisatie.

Vanaf mijn veertigste toen met het klimmen van de jaren ook het getal op de weegschaal meeklom, heb ik me verder in de leefstijl verdiept. Ik merkte dat je met natuurlijke voeding zonder pakjes en zakjes, en met het minderen van snelle koolhydraten (suikers) veel kunt bereiken. Daarmee is mijn passie voor gezondheid ontstaan.

Als het over leefstijl gaat, merkte mijn man op, gaan je ogen twinkelen. Ik heb me er verder in verdiept met een opleiding orthomoleculair voedingsadviseur en de OERsterk coachopleiding. Kort daarop kreeg ik de diagnose borstkanker. Tijdens het behandeltraject hebben gezonde voeding, supplementen en voldoende beweging me geholpen er goed doorheen te komen.

Ik houd van het opzetten van nieuwe projecten. Het boek Van Gezonddorp naar Gezondland was de inspiratie om in mijn eigen dorp van start te gaan met Gezond Best samen met 2diabeat. Toen Stichting Je Leefstijl Als Medicijn me vroeg om penningmeester te worden, bood mij dat de mogelijkheid om mijn passies voor cijfers en gezondheid te combineren. Ik draag graag bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van deze mooie beweging om steeds meer mensen te helpen om de regie over hun gezondheid te nemen.

Danielle van den Broek