Vind hier jouw keto recepten. Van ontbijt tot diner. Met deze recepten maken wij het volgen van het keto dieet gemakkelijker en lekkerder! Lekker afvallen!
Balletjes in tomatensaus
Balletjes in tomatensaus is een heerlijk recept met simpele en pure ingrediënten. Eenvoudig aan te vullen met een salade of op een bedje van courgetteblokjes.
Wintersalade met twee soorten kool, makreel en avocadodressing
Wintersalade met twee soorten kool, makreel en avocadodressing staat binnen een half uur op tafel. Een gerecht boordevol vitaminen en gezonde vetten.
Kleurrijke salade met kikkererwten
Een vegetarische kleurrijke salade met kikkererwten. Een prachtig recept van de diëtisten van de voedingsacademie.
Eimuffins
Eimuffins is een eenvoudig recept voor een feestelijk en voedzaam ontbijt of lunch
Kalkoen met olijven en paddenstoelen
Het recept kalkoen met olijven en paddenstoelen is een smakelijk en simpel recept met weinig calorieën, boordevol eiwitten.
Zalm met boontjes en taugé
Zalm met boontjes is een eenvoudig en voedzaam gerecht. Taugé bevat plantaardig eiwit en veel vitamines en mineralen.
Romainesla-wraps met kip
Dit heerlijke gerecht: Romainesla-wraps met kip, wordt gemaakt met pulled chicken, gebruikt om een gezonde kippenbouillon van te maken.
Kippenbouillon
Eigen gemaakte kippenbouillon is een goede basis voor soepen en sauzen. Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten additieven die een trigger kunnen zijn voor o.a. migraine.
Courgettesoep met pesto
Een smaakvolle koolhydraatbeperkte courgettesoep met pesto van Marieke de Groot, diëtiste van de Voedingsacademie.
Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei
Vandaag een gerecht met een heerlijk kaasje: ‘Bastiaansen Brabantse blauwe’ van kaasboerderij Molenschot. Het is een smaakvolle combinatie van de gewone Goudse kaas en de Franse Roquefortschimmel. De smaak is heel eigen, romig, zacht in de aanzet en licht pikant door de blauwe schimmel.
Gado gado met witte kool en sperziebonen
Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken.
Tonijnburgertjes met broccoli
Tonijnburgertjes met broccoli is een leuk en makkelijk recept van Ekomenu. Tonijn bevat weinig calorieën, nauwelijks koolhydraten en lekker veel eiwit.
Gevulde paprika en groentefrietjes
Het recept gevulde paprika en groentefrietjes van Ekomenu is een vitaminebommetje! Dat komt omdat rode paprika heel veel vitamine C bevat, 2x zoveel als groene.
Voedzaam notenbrood
Voedzaam notenbrood is een recept van de Voedingsacademie. Het bevat volop vezels, eiwitten en gezonde vetten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Lentesalade met asperges, lupine en roodlof
Lentesalade met asperges is een vegetarisch recept van Ekomenu. De witte lupine bevat relatief veel eiwitten en vezels en is daardoor een prima vleesvervanger.
Sticky chicken & groenten
Sticky chicken is een groenterijk en smakelijk gerecht van Ekomenu. Het is eenvoudig aan te passen naar een koolhydraat-armere variant.
Keto bowl met bloemkoolrijst
In deze keto bowl van Ekomenu tover je direct een enorme hoeveelheid groenten op je bord. En dankzij de feta, avocado en het omeletje raak je zeker verzadigd.
Bloemkool dahl met gele linzen en koriander
Bloemkool dahl, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen, is een vegetarische gerecht en komt uit de Indiase keuken. Een recept van Ekomenu.
Wit bolletje koolhydraatarm
Een recept voor een wit bolletje koolhydraatarm. Niets is zo gemakkelijk om mee te nemen als een boterham met kaas naar school of je werk.
Zoete suikervrije wafels
Zoete suikervrije wafels zijn lekker als feestelijke lunch of ontbijt. Wanneer je de portie halveert kan je ze ook serveren als nagerecht of traktatie.
Suikervrije chocolademelk met slagroom
Met deze heerlijke suikervrije chocolademelk met slagroom is het écht genieten tijdens een koude winterse dag. Even een moment voor jezelf!
Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons
Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons is een heerlijk herfstrecept van de voedingsacademie. Het past prima in een koolhydraatarm eiwitrijk voedingspatroon.
Frisse salade met rode biet en druiven
Deze frisse salade met rode biet en druiven bevat veel vitamine A, C, B11 en kalium, magnesium en calcium. Als lunch past het prima binnen een koolhydraatarm voedingspatroon.
Courgetti met avocadopesto, gepofte tomaatjes en garnalen
Courgetti met avocadopesto is een recept uit het boek Vast Wel van diëtisten Brenda Frunt en Marieke de Groot. het past prima in een koolhydraatarm dieet.