De PGO komt eraan wat betekent dat voor jou

De PGO komt eraan wat betekent dat voor jou
De PGO komt eraan wat betekent dat voor jou

De PGO Alliantie heeft de website PGO.nl gelanceerd. Doel van de website is onder andere om Nederlanders uitleg antwoord te geven op vragen over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO). Verder wordt er een overzicht geboden van PGO’s die zijn aangesloten bij het afsprakenstelsel van MedMij. Zo kan er met behulp van filters gezocht worden naar het meest geschikte PGO. Verder is er een apart onderdeel voor patiënten.

Wat is een PGO?

PGO is een afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Dat is een app of website, waar je een kopie van je medische gegevens kunt bekijken. Vaak kun je ook gegevens toevoegen die je zelf meet, bijvoorbeeld bloeddruk of gewicht. Er zijn verschillende PGO’s waar je uit kunt kiezen.

Alle gegevens over je gezondheid op een plek. Dat geeft overzicht.

Met steeds meer zorgverleners verbinden

In een PGO kun je jouw medische gegevens verzamelen. Deze gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners. Via DigiD maak je verbinding met jouw zorgverlener. Daarna haal je een kopie van je gegevens op een veilige manier naar jouw PGO.

Een veilige verbinding maken in je PGO kan alleen met zorgverleners die een MedMij-label hebben. Bijna elke huisarts in Nederland heeft een MedMij-label. Ook komen er steeds meer ziekenhuizen, ggz-instellingen en andere zorginstellingen met een MedMij-label bij. Daardoor kun jij steeds meer medische gegevens in jouw PGO verzamelen. En wordt jouw PGO steeds completer.

Meer informatie op www.pgo.nl

Baas over je eigen gezondheidsdata

Patiëntenfederatie Nederland en MedMij maakt zich al jaren sterk voor de invoering van het PGO. Ook wij als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn vinden de invoering belangrijk want je bent pas echt baas over je eigen gezondheid als je ook baas bent van je persoonlijke gezondheidsdata.

Lees ook

‘Idee dat samenleving en overheid meer aan zorg dan preventie uitgeven klopt niet’

Preventie heeft ons 35 levensjaren opgeleverd, aldus een groep wetenschappers in een artikel. Onze blik op preventie is eenzijdig

PGO Persoonlijke GezondheidsOmgeving

PGO Persoonlijke GezondheidsOmgeving - regiekamer van je gezondheid

De mens weer baas over zijn gezondheid. Meten is weten. Dat zijn basispijlers van ons beleid. De PGO is de regiekamer van je gezondheid. Wij nemen die regie