Aanbevolen boeken voor mensen met diabetes type 1

Er zijn diverse boeken die we aanbevelen voor mensen met diabetes type 1 of LADA. Op deze manier kan je zelf aan de slag met het bevorderen van je gezondheid. De boeken die we je aanbevelen zijn boeken over; leefstijlmethoden, kookboeken, informatie over koolhydraatarme voedingspatronen en informatieve boeken over leefstijl en voeding.

Uitgelichte auteur – Professor Tim Noakes

Professor Tim Noakes.
In dit artikel lees je meer over de achtergrond van professor Tim Noakes. Hij heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van wetenschappelijke inzichten over koolhydraatarme voeding. Zijn inzichten, achtergrond en wetenschappelijke informatie zijn erg waardevol als jij je verder wilt verdiepen in koolhydraatarme voedingspatronen.

Welke boeken moet je gelezen hebben?

Een paar van de door ons aanbevolen boeken lichten we er hier voor je uit. Het zijn niet persé de nieuwste boeken. Het zijn vooral boeken die praktische informatie bevatten zodat het de stap vereenvoudigd om met de leefstijlmethode van dokter Bernstein te beginnen.

Het zijn ook boeken die je ondersteunen in het omgaan met een nieuwe leefstijl. Zoals Fenna Janssen, auteur van Liefde in plaats van chocola zegt:

“Zie koolhydraatarm eten (dus) als een vaste voedingsgewoonte in plaats van als een tijdelijk dieet”.

Fenna Janssen

Aanbevolen boeken

Koolhydraatarme recepten uit Oahns Kitchen

De koolhydraatarme kookboeken van foodblogger Oanh’s Kitchen bevatten recepten voor het hele gezin.
Wil je op een simpele en leuke manier gezond en koolhydraatarm eten?
Dan zijn deze kookboeken iets voor jou!

 • Koolhydraatarme Recepten
 • 100% glutenvrij en suikervrij
 • Met weekmenu’s
 • Mooi vormgegeven
 • Al jaren bestseller

Oanh’s over; ‘Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen‘, het is een kookboek waarin een hoop nieuwe en mijn all time favourite recepten zijn gebundeld.
Met 192 pagina’s staan er genoeg recepten in voor elk moment van de dag. Van broodjes tot soepjes en van smakelijk pasta tot heerlijke desserts!
Bij de recepten staat het aantal koolhydraten vermeld, zodat je dit zelf niet meer uit hoeft te rekenen.
Ik hoop dat mijn inspiratie ook jou inspireert om met plezier te koken en te genieten van koolhydraatarm eten!

Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen‘ is deel 1 in de serie van 4 koolhydraatarme kookboeken uit Oanh’s Kitchen. Daarnaast heeft zij het kookboek; ‘Oanh’s Kitchen Koolhydraatbeperkt Receptenboek’ uitgegeven.

Persoonlijk leefstijlplan – Richard de Leth

Voor een gezond en gelukkig leven

Richard de Leth helpt je met dit boek jouw gezondheid te versterken.
Hij legt uit hoe je een gelukkiger en waardevoller leven kunt leiden.

Naast zijn filosofie over een gezonde leefstijl, behandelt hij ook onderwerpen als zingeving, gedrag en mindset.
Met zijn Persoonlijk Leefstijlplan heeft De Leth een methode ontwikkeld waarmee iedereen ‘op maat’ de regie over zijn of haar eigen lichaam en leven krijgt.
Het boek ‘Persoonlijk leefstijlplan, voor een gezond en gelukkig leven‘ biedt:

 • Inzicht in de noodzaak te ‘investeren in jezelf’
 • De vier belangrijkste gezondheidspijlers. Voeding, beweging, ontspanning en mindset
 • Tien leefstijlregels waarmee je direct aan de slag kunt 

Super eten voor superkinderen – professor Tim Noakes

Gezond eten met het hele gezin: minder suiker, meer smaak, meer plezier

In ‘Super eten voor superkinderen’ geven Tim Noakes, Jonno Proudfoot en Bridget Surtees antwoord op de vraag die elke ouder met opgroeiende kinderen zich stelt.

 • Wat moet ik vandaag weer koken?
 • Wat voor voedingsstoffen – en op welke leeftijd – hebben mijn kinderen nodig?
 • Hoe kan ik mijn kinderen gezond laten eten van gerechten waar ik zelf ook van geniet?

Antwoorden op dit soort vragen, praktische tips, wetenschappelijke informatie en recepten waarin plezier in lekker en gezond eten vooropstaat, maken dit boek de ultieme gids om samen te genieten.
Dit boek bevat koolhydraatarme, suikervrije en vetrijke recepten en is gericht op gezonde voeding voor alle kinderen. De auteurs geven aan dat voor kinderen met diabetes type 1 de koolhydraten verder beperkt kunnen worden.
De wetenschappelijke informatie en praktische tips maken dit een waardevol boek voor ouders met een kind met diabetes type 1.

Dokter Bernstein’s Diabetes Solution

A Complete Guide To Achieving Normal Blood Sugars

‘Dr Bernstein’s Diabetes Solution’ is in 1997 voor het eerst gepubliceerd.
Dit is de 4e editie.
Dokter Bernstein heeft sinds zijn twaalfde diabetes type 1.
In het boek beschrijft hij zijn persoonlijke geschiedenis en ervaringen die de basis vormen voor zijn leefstijlmethode.
Het boek legt stap voor stap uit hoe volwassenen en kinderen met diabetes type 1 hun bloedsuiker kunnen normaliseren. Daardoor kunnen complicaties worden voorkomen, verminderen of genezen.

Het boek is alleen Engelstalig verkrijgbaar en ook te koop als e-book.

100% suikervrij voor kinderen

Carola van Bemmelen en Ester Wiemer

Het boek 100% suikervrij richt zich met de informatie, adviezen en tips op het veranderen van je leefstijl en voedingspatroon in het belang van de gezondheid van je kind. Deze adviezen zijn ontzettend waardevol als je kind diabetes type 1 heeft en je door een gezonder voedingspatroon zijn bloedsuikerwaarden stabiel en gezond wilt houden.

Liefde in plaats van chocola – Fenna Janssen

emotie-eten de baas, dat lukt jou ook

Veel mensen zijn bekend met emotie-eten. Dit kan het aanpassen van je leefstijl ingewikkeld maken. Fenna Janssen licht haar uitleg toe met ervaringen vanuit de dagelijkse praktijk. Ze daagt de lezer uit om zijn eigen gedrag te onderzoeken. Janssen maakt een duidelijk onderscheid tussen diëten en leefstijlverandering. Ze biedt daarbij strategieën om tot een duurzame leefstijlverandering te komen.

X anders eten

X anders eten met diabetes type 1 

Dit e-book is een uitgave van Diabetes 1 In Eigen Hand. Het geeft inzicht in de mogelijkheden die er zijn om gezonde maaltijden en heerlijke traktaties te maken die geen snelle stijging van de suikerspiegel veroorzaken. Het is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van een moeder met twee kinderen met diabetes type 1. Zij hebben hun voedingspatroon aangepast volgens de leefstijlmethode van de Amerikaanse arts Bernstein.

X anders eten met diabetes type 1  bevat 15 recepten. Het geeft een heldere uitleg over diabetes en tips voor het aanpassen van voeding om een snelle bloedsuikerstijging te voorkomen.  38 pagina’s. Download hem via onze ledensite