Boekbespreking

Tekst Corine Heijneman

Als je als ouder op zoek gaat naar gezonde voeding voor je kind ligt het verminderen van de hoeveelheid suiker in de voeding van je kind voor de hand. Het boek 100% suikervrij voor kinderen helpt je daar op inzichtelijke en praktische wijze bij.
In onze samenleving krijgen juist kinderen naar verhouding de grootste hoeveelheid suiker binnen.
Zij bereiken gedurende het jaar dan ook als eerste het moment waarop ze de door de World Health Organization (WHO) vastgestelde jaarhoeveelheid suiker al op hebben.

Deze suikermaxdag ligt voor de meeste kinderen al halverwege het kalenderjaar.
De WHO houdt bij de vastgestelde jaarhoeveelheid alleen rekening met de toegevoegde suikers en laat producten die zich in het lichaam gedragen als suiker buiten beschouwing.
Dit terwijl steeds duidelijker wordt dat dit soort producten bijdragen aan de toename van welvaartsziekten waaronder obesitas en diabetes type 2.

Het boek 100% suikervrij richt zich op beide vormen van suiker.
Het adviseert om de letterlijke suikers en zoetstoffen én de producten die zich als suiker in het lichaam gedragen sterk te beperken of te vermijden.

Waarom beveel ik je 100% suikervrij aan?

Doordat mijn beide kinderen diabetes type 1 hebben ben ik sinds hun diagnose op zoek geweest naar begrijpelijke en betrouwbare informatie over voeding.
Dit boek biedt beide en meer.
100% suikervrij geeft achtergrondinformatie over wat suiker in een (kinder)lichaam doet en legt uit wat voor gevaren het voor opgroeiende kinderen met zich mee brengt.

Met mijn gezin leef ik 100% suikervrij. Ik kan de adviezen, tips en handreikingen volledig onderschrijven;

  • Verander het voedingspatroon geleidelijk
  • betrek de kinderen erbij
  • doe het spelenderwijs
  • doe het vooral samen!

Ik ondersteun ook het voedingsadvies van de auteurs van 100% suikervrij.
Ze stellen dat naast water de belangrijkste voedingsstoffen voor een kinderlichaam eiwitten en omega 3-vetzuren zijn. Dit sluit naadloos aan bij het voedingspatroon dat ik met mijn gezin toepas op basis van de leefstijlmethode van de Amerikaanse dokter Bernstein.
Het vermijden van suiker en beperken van producten die zich als suiker gedragen, zorgt voor meer rust, meer energie, een beter concentratievermogen, en een betere nachtrust. Het zorgt ook voor een stabiele en gezonde bloedsuikerspiegel iets waar je in het geval van diabetes type 1 direct voordeel van hebt.

Carola van Bemmelen auteur van 100% suikervrij

Het boek 100% suikervrij voor kinderen is onderdeel van de serie ‘100% suikervrij’ boeken geschreven door Carola van Bemmelen. Ze is orthomoleculair voedingscoach, trainer Hormoonfactor en epigenetisch therapeut en heeft verschillende bestsellers op haar naam staan.
Van Bemmelen helpt mensen om een relaxte relatie te krijgen met eten. Ook als ze niet kunnen koken. Dit is duidelijk te merken bij het lezen van dit boek

Het boek 100% suikervrij voor kinderen heeft ze samen met Ester Wiemer geschreven.
Wiemer is orthomoleculair voedingscoach voor kinderen en trainer Hormoonfactor.
Ze vult het boek aan met herkenbare anekdotes uit haar privéleven en praktische tips.


Verder lezen:

Wil je meer weten over suikermaxdag of ben je geïnteresseerd geraakt in het effect van voeding op je bloedsuikerspiegel? Lees dan deze artikelen.


Leefstijlnieuws diabetes type 1

Over de Auteur

Corine Heijneman heeft reuma en is moeder van twee kinderen met diabetes type 1.

In 1998 kreeg ze de diagnose reumatoïde artritis. Na de diagnose in 2018 van haar kinderen ontdekte ze de effecten van voeding op beide aandoeningen. Ze pasten hun leefstijl aan volgens de leefstijlmethode van de Amerikaanse arts Bernstein die een uitgebreid protocol heeft voor het dagelijks diabetesmanagement. Deze methode heeft ook bij Corine tot een enorme ommekeer in haar gezondheid geleid. Corine is coördinator van de supportgroepen: Diabetes 1 In Eigen Hand en Grip op Reuma.

Hun ervaring en verhaal mag niet worden opgevat als medisch advies. De auteur en Je leefstijl als Medicijn aanvaarden geen aansprakelijkheid voor besluiten over de behandeling van ziekten die op basis van de informatie in dit artikel zijn genomen.

Indien u overweegt over te stappen naar deze leefstijlmethode bespreek dit dan met uw arts.