Het Suikerhuis gaat van start

In samenwerking met het landelijke programma 2Diabeat gaat Het Suikerhuis van start.

In het Suikerhuis gaan we samen onderzoeken hoe we diabetes type 2 onder controle kunnen krijgen. We doen dat in jouw eigen buurt. Meedoen is gratis. 

Leefstijlverandering helpt 

Diabetes type 2 is een nare ziekte. Je hebt minder energie en voelt je sneller moe. Je kunt last krijgen van oogproblemen en andere klachten. Je moet medicijnen gebruiken die vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Door de medicijnen kun je zwaarder worden, waarmee de problemen alleen maar erger worden. 

Meer dan één miljoen mensen in Nederland heeft diabetes type 2. Nogmaals meer dan een miljoen heeft prediabetes, de voorfase van diabetes type 2. Het aantal patiënten stijgt bovendien snel. 

Lang werd gedacht dat weinig tegen diabetes type 2 kan worden gedaan. Inmiddels is duidelijk dat het goed mogelijk is beter met de ziekte om te gaan, en de ziekte vaak zelfs om te keren. De leefstijl speelt daarin de hoofdrol. Duizenden diabetespatiënten wisten inmiddels hun medicijngebruik te verminderen of er helemaal mee te stoppen. 

In het Suikerhuis gaan we samen onderzoeken hoe we diabetes type 2 onder controle kunnen krijgen. We doen dat in jouw eigen buurt. Meedoen is gratis. 

Waar vind je een Suikerhuis

Het eerste suikerhuis gaat van start in Helmond. Verder zijn er plannen om ook te starten in Leiden en Den Haag.

Online ondersteuning

Diabetes2doorbreken

Diabetes2Doorbreken

Jouw gezondheid is je grootste goed. Het is dus vervelend als je lichaam niet meer doet wat jij wilt. Al tijden lang voel je je lusteloos. En de medicijnen voor…

Meer informatie

2diabeat

2diabeat

Het programma 2diabeat zet zich net als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in om een trendbreuk in de toename van diabetes type 2 te realiseren

2Diabeat initiatieven

2Diabeat is in meer gemeenten actief. Kijk op de site van 2Diabeat of ze ook in jouw gemeente al actief zijn.

2diabeat doe met ons mee

Inschrijven als deelnemer

Wil jij je ook beter voelen, meer energie en minder medicijnen schrijf je dan in.