Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 405kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 Bakplaat
  • 1 koekenpan
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 1 flespompoen in helften
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 200 gram zalm zonder huid in kleine stukjes
  • 150 gram kastanjechampignons in schijfjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 theelepel sojasaus
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Snijd de pompoen doormidden in de lengte en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel.  
  • Smeer de pompoen in met wat olijfolie.
  • Leg de pompoen op de ovenplaat.
  • Bak de pompoen voor ca 35 minuten in de oven, tot de binnenkant zacht is.
  • Draai de pompoen halverwege om. 
  • Maak ondertussen de vulling.  
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook voor 3-4 minuten.
  • Voeg de zalm stukjes toe en bak deze even mee met de ui en knoflook.
  • Voeg ook de champignons en spinazie toe en bak alles voor een paar minuten, tot de spinazie en champignons zacht zijn. 
  • Voeg naar smaak wat sojasaus, peper en zout toe. 
  • Haal de pompoen uit de oven en verdeel de vulling. Maak het af met de pijnboompitten. 

Voedingswaarde

Calorieën: 405kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 31g | Vet: 23g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Meer recepten van de Voedingsacademie?

Het boek Vast Wel! is geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.