Porties: 2 personen
calorieën: 230kcal
Equipment
- 1 mes
- 1 snijplank
- 1 Ovenschaal
- 1 Oven
Ingrediënten
- 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden
- 2 kleine rode bieten geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel kokosolie ontgeurd
- 250 gram druiven gehalveerd
- 20 gram rucola
- 1 eetlepel lijnzaadolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 handje peterselie fijngehakt
- 0,5 handje koriander fijngehakt
- 0,5 citroen alleen het sap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de blokjes pastinaak, rode biet en zoete aardappel samen met een eetlepel kokosolie over een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
- Roer af en toe door.
- Laat de groente afkoelen tot ze lauw warm zijn en verdeel samen met de druiven en rucola over twee diepe borden.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de salade.
Voedingswaarde
Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 2g | Vet: 16g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Meer recepten van de Voedingsacademie?
Het boek Vast Wel! is geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.