Frisse salade met rode biet en druiven

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: Koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 Ovenschaal
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden
  • 2 kleine rode bieten geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel kokosolie ontgeurd
  • 250 gram druiven gehalveerd
  • 20 gram rucola
  • 1 eetlepel lijnzaadolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 handje peterselie fijngehakt
  • 0,5 handje koriander fijngehakt
  • 0,5 citroen alleen het sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.  
  • Verdeel de blokjes pastinaak, rode biet en zoete aardappel samen met een eetlepel kokosolie over een ovenschaal.  
  • Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Roer af en toe door.
  • Laat de groente afkoelen tot ze lauw warm zijn en verdeel samen met de druiven en rucola over twee diepe borden.  
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de salade.  

Voedingswaarde

Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 2g | Vet: 16g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Meer recepten van de Voedingsacademie?

Het boek Vast Wel! is geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.