Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turkse
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 564.5kcal
Auteur: Oanh's Kitchen
- 4 takjes koriander
- 3 takjes platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 70 gram ui
- 250 gram gehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel cayennepeper
- zout
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 tomaten
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Snijd 2 takjes koriander, 2 takjes platte peterselie, knoflook en 40 gram ui fijn en meng dit met het gehakt.
Doe paprikapoeder, komijnzaad, kaneel, cayennepeper en zout bij het gehakt en kneed het goed door elkaar.
Maak er 4 ovale kebabs van en rijg ze aan de spiesjes.
Bak de spiesjes in de grillpan met kokosolie gaar.
Maak ondertussen de tomatensalade door de tomaten en 30 gram ui in plakjes te snijden.
Leg ze op een bord en strooi 2 takjes koriander, 1 takje peterselie, peper, zout en olijfolie over het geheel.
Leg tot slot de kebabspiezen erbovenop.
Calorieën: 564.5kcal | Koolhydraten: 4.8g | Eiwit: 38.3g | Vet: 42.4g