Ga terug
+ servings
Turkse kebab Oanh's

Turkse kebab

Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turkse
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 564.5kcal
Auteur: Oanh's Kitchen

Equipment

  • Spiesjes
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 4 takjes koriander
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 70 gram ui
  • 250 gram gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad gemalen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 tomaten
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snijd 2 takjes koriander, 2 takjes platte peterselie, knoflook en 40 gram ui fijn en meng dit met het gehakt.
  • Doe paprikapoeder, komijnzaad, kaneel, cayennepeper en zout bij het gehakt en kneed het goed door elkaar.
  • Maak er 4 ovale kebabs van en rijg ze aan de spiesjes.
  • Bak de spiesjes in de grillpan met kokosolie gaar.
  • Maak ondertussen de tomatensalade door de tomaten en 30 gram ui in plakjes te snijden.
  • Leg ze op een bord en strooi 2 takjes koriander, 1 takje peterselie, peper, zout en olijfolie over het geheel.
  • Leg tot slot de kebabspiezen erbovenop.

Voedingswaarde

Calorieën: 564.5kcal | Koolhydraten: 4.8g | Eiwit: 38.3g | Vet: 42.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!