Kebab is één van de beroemdste gerechten uit Turkije. Je kunt het in elke shoarmatent bestellen maar met dit recept kun je zelf aan de slag! Afiyet olsun!

Oanh Ha Thi Ngoc

Turkse kebab

Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turkse
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 564.5kcal
Auteur: Oanh’s Kitchen

Equipment

  • Spiesjes
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 4 takjes koriander
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 70 gram ui
  • 250 gram gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad gemalen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 tomaten
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Snijd 2 takjes koriander, 2 takjes platte peterselie, knoflook en 40 gram ui fijn en meng dit met het gehakt.
  • Doe paprikapoeder, komijnzaad, kaneel, cayennepeper en zout bij het gehakt en kneed het goed door elkaar.
  • Maak er 4 ovale kebabs van en rijg ze aan de spiesjes.
  • Bak de spiesjes in de grillpan met kokosolie gaar.
  • Maak ondertussen de tomatensalade door de tomaten en 30 gram ui in plakjes te snijden.
  • Leg ze op een bord en strooi 2 takjes koriander, 1 takje peterselie, peper, zout en olijfolie over het geheel.
  • Leg tot slot de kebabspiezen erbovenop.

Voedingswaarde

Calorieën: 564.5kcal | Koolhydraten: 4.8g | Eiwit: 38.3g | Vet: 42.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen