Ga terug
+ servings
Frisse salade met rode biet en druiven

Frisse salade met rode biet en druiven

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: Koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 Ovenschaal
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden
  • 2 kleine rode bieten geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel kokosolie ontgeurd
  • 250 gram druiven gehalveerd
  • 20 gram rucola
  • 1 eetlepel lijnzaadolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 handje peterselie fijngehakt
  • 0,5 handje koriander fijngehakt
  • 0,5 citroen alleen het sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.  
  • Verdeel de blokjes pastinaak, rode biet en zoete aardappel samen met een eetlepel kokosolie over een ovenschaal.  
  • Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Roer af en toe door.
  • Laat de groente afkoelen tot ze lauw warm zijn en verdeel samen met de druiven en rucola over twee diepe borden.  
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de salade.  

Voedingswaarde

Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 2g | Vet: 16g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!