Frisse salade met rode biet en druiven
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Gang: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: Koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: Voedingsacademie
1 mes
1 snijplank
1 Ovenschaal
1 Oven
- 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden
- 2 kleine rode bieten geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel kokosolie ontgeurd
- 250 gram druiven gehalveerd
- 20 gram rucola
- 1 eetlepel lijnzaadolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 handje peterselie fijngehakt
- 0,5 handje koriander fijngehakt
- 0,5 citroen alleen het sap
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de blokjes pastinaak, rode biet en zoete aardappel samen met een eetlepel kokosolie over een ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
Roer af en toe door.
Laat de groente afkoelen tot ze lauw warm zijn en verdeel samen met de druiven en rucola over twee diepe borden.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de salade.
Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 2g | Vet: 16g