Het is ook heel lekker om wat Italiaanse kruiden door het deeg te mengen.
Ingrediënten
125mlCrème fraîche
200gramAmandelmeel
150gramKaasgeraspt
4Eieren
4stuksPrei
2stuksRode ui
2eetlepelsolieof boter
4eetlepelsItaliaanse kruiden
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de crème fraîche, het amandelmeel, de helft van de geraspte kaas, Italiaanse kruiden en een snuf zout los in een ruime kom en roer tot een plakkerig deeg.
Verdeel het deeg dun over de bakplaat en bak de amandel-pizzabodem in 10-15 minuten goudbruin.
Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de prei in 5 minuten zacht en laat daarna goed uitlekken.
Pel de ui en snijd in ringen.
Haal de pizzabodem uit de oven.
Beleg met de prei en uiringen en bestrooi met de overgebleven kaas.