Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Deze kaas is van nature heel zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met fetakaas. Vandaag maken we van de halloumi frietjes en bakken we deze lekker krokant. De frietjes serveren we met een tomatendip en koolsla.Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Ingrediënten
1spitskool
1rode ui
150mlyoghurt
200gramcherry tomaatjes
120gramhalloumi
3eetlepels(Olijf)olie
2eetlepelsbalsamicoazijn
zoutnaar smaak
(chili)pepernaar smaak
Instructies
Was de spitskool en snijd doormidden.
Leg de spitskool met het snijvlak naar beneden en snijd in hele dunne reepjes.
Pel en snipper de ui heel fijn.
Doe de spitskool samen met de ui in een schaal en meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, zout en peper.
Zet opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Was de tomaatjes en snijd in vieren.
Verhit olie in een steelpan en bak ze 10 minuten.
Voeg balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Laat zachtjes pruttelen tot er een saus ontstaat. Pureer eventueel met een staafmixer.
Snijd de halloumi in repen (frieten) en dep goed droog.
Verhit olie in een bakpan en bak de halloumi in 5 minuten krokant bruin.
Serveer de halloumifrieten met de tomatendip en de knapperige koolsla ernaast.