Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode, eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4
calorieën: 844kcal
Auteur: Oanh's Kitchen
Ovenschaal
Bloemkool-uitwringdoek
stafmixer
Vervang de bloemkoolpuree door pompoenpuree of knolselderijpuree voor een verrassende smaak!
- 600 gram bloemkool
- 250 gram zuurkool
- 125 gram spekblokjes
- 500 gram gehakt
- 6 champignons
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels kerriepoeder
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 1 rookworst
- 80 gram geraspte kaas
Snijd de bloemkool in roosjes en kook die in een pan met water totdat je er met een vork in kunt prikken.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en doe, als ze gebakken zijn, het gehakt bij de spekblokjes.
Snijd de champignons in stukjes en doe die samen met de mosterd, sambal en kerriepoeder bij het gehakt.
Giet de bloemkool af en pureer het met een staafmixer
Wring het overtollige vocht uit de puree met een bloemkool-uitwringdoek.
Doe de nootmuskaat bij de bloemkoolpuree.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd de rookworst in plakjes.
Schep het gehakt in een ovenschaal zonder het vleesvocht, leg de plakjes rookworst over het gehakt.
Doe de zuurkool over de rookworst en lepel daarna de bloemkoolpuree over de rookworst.
Strooi er tot slot geraspte kaas over en doe de ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin korstje heeft gekregen.
Calorieën: 844kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 63g | Vet: 61g | Verzadigd vet: 22g