Wie is er nou niet gek op een heerlijke ovenschotel met zuurkool?
Mij kun je ervoor wakker maken.

Oanh Ha Thi Ngoc

Zuurkool

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode, eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4
calorieën: 844kcal
Auteur: Oanh’s Kitchen

Equipment

  • Ovenschaal
  • Bloemkool-uitwringdoek
  • stafmixer

Over dit recept

Vervang de bloemkoolpuree door pompoenpuree of knolselderijpuree voor een verrassende smaak!

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool
  • 250 gram zuurkool
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram gehakt
  • 6 champignons
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 rookworst
  • 80 gram geraspte kaas

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook die in een pan met water totdat je er met een vork in kunt prikken.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  • Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en doe, als ze gebakken zijn, het gehakt bij de spekblokjes.
  • Snijd de champignons in stukjes en doe die samen met de mosterd, sambal en kerriepoeder bij het gehakt.
  • Giet de bloemkool af en pureer het met een staafmixer
  • Wring het overtollige vocht uit de puree met een bloemkool-uitwringdoek.
  • Doe de nootmuskaat bij de bloemkoolpuree.
  • Verwarm de oven voor op 180  C.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Schep het gehakt in een ovenschaal zonder het vleesvocht, leg de plakjes rookworst over het gehakt.
  • Doe de zuurkool over de rookworst en lepel daarna de bloemkoolpuree over de rookworst.
  • Strooi er tot slot geraspte kaas over en doe de ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin korstje heeft gekregen.

Voedingswaarde

Calorieën: 844kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 63g | Vet: 61g | Verzadigd vet: 22g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen