Wie is er nou niet gek op een heerlijke ovenschotel met zuurkool?
Oanh Ha Thi Ngoc
Mij kun je ervoor wakker maken.
Equipment
- Ovenschaal
- Bloemkool-uitwringdoek
- stafmixer
Over dit recept
Ingrediënten
- 600 gram bloemkool
- 250 gram zuurkool
- 125 gram spekblokjes
- 500 gram gehakt
- 6 champignons
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels kerriepoeder
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 1 rookworst
- 80 gram geraspte kaas
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook die in een pan met water totdat je er met een vork in kunt prikken.
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
- Bak ondertussen de spekblokjes in een pan en doe, als ze gebakken zijn, het gehakt bij de spekblokjes.
- Snijd de champignons in stukjes en doe die samen met de mosterd, sambal en kerriepoeder bij het gehakt.
- Giet de bloemkool af en pureer het met een staafmixer
- Wring het overtollige vocht uit de puree met een bloemkool-uitwringdoek.
- Doe de nootmuskaat bij de bloemkoolpuree.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de rookworst in plakjes.
- Schep het gehakt in een ovenschaal zonder het vleesvocht, leg de plakjes rookworst over het gehakt.
- Doe de zuurkool over de rookworst en lepel daarna de bloemkoolpuree over de rookworst.
- Strooi er tot slot geraspte kaas over en doe de ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin korstje heeft gekregen.
Voedingswaarde
Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.