Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken.Tip: Breng de pindasaus verder op smaak met sojasaus en/of pittige sambal.
Ingrediënten
1stukknoflookteen
0,5bakjetaugé
5eetlepelspindakaas
0,5stukswitte kool
250gramsperziebonen
2stukseieren
2eetlepelsolijfolie
1snufjezout
1snufjechilipeper
Instructies
Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 3-5 minuten beetgaar, giet het water af en spoel onder de koude kraan.
Verhit olie in een wok (of bakpan) en bak de kool met de uitgeperste knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een klein scheutje water toe en laat - afgedekt - circa 5 minuten stoven. Spoel de taugé goed onder de kraan en voeg toe aan de pan (bewaar een beetje taugé om er het gerecht mee te garneren). Schep tenslotte de sperziebonen erdoor en verwarm kort mee.
Verwarm de pindakaas met wat water (of melk) in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verdeel de groente over de borden, schenk de pindasaus erover en leg een eitje erop. Garneer met de overgebleven taugé.