Koolhydraatarme crackers
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 4 personen
calorieën: 254kcal
Auteur: Ekomenu
Gebruik in plaats van zout en peper eens kruiden of een kruidenmix voor een meer uitgesproken smaak.
- 150 gram amandelen
- 1 Ei
- 200 gram mozzarella
- 40 gram roomkaas
- 100 gram gemengde notenpasta
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal de amandelen in een keukenmachine fijn (of gebruik een blender of staafmixer).
Kluts het ei.
Doe de mozzarella, roomkaas en het geklutste ei in de keukenmachine samen met de gemalen amandelen en mix tot een glad 'deeg'.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg het deeg op de bakplaat en leg hier nog een vel bakpapier op.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak het deeg 5 minuten in de oven.
Haal het deeg uit de oven en keer het om.
Snijd het deeg in de vorm van crackers (gebruik bijvoorbeeld een pizzames) en bak nog eens 5 minuten in de hete oven.
Laat de koolhydraatarme crackers afkoelen en beleg ze met de notenpasta.
Calorieën: 254kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 13g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 3g | Suiker: 2g