Ga terug
+ servings
KOOLHYDRAATARME CRACKERS

Koolhydraatarme crackers

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 4 personen
calorieën: 254kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine blender of staafmixer
  • Deegroller
  • Pizzames

Over dit recept

Gebruik in plaats van zout en peper eens kruiden of een kruidenmix voor een meer uitgesproken smaak.

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen
  • 1 Ei
  • 200 gram mozzarella
  • 40 gram roomkaas
  • 100 gram gemengde notenpasta
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maal de amandelen in een keukenmachine fijn (of gebruik een blender of staafmixer).
  • Kluts het ei.
  • Doe de mozzarella, roomkaas en het geklutste ei in de keukenmachine samen met de gemalen amandelen en mix tot een glad 'deeg'.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg het deeg op de bakplaat en leg hier nog een vel bakpapier op.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak het deeg 5 minuten in de oven.
  • Haal het deeg uit de oven en keer het om.
  • Snijd het deeg in de vorm van crackers (gebruik bijvoorbeeld een pizzames) en bak nog eens 5 minuten in de hete oven.
  • Laat de koolhydraatarme crackers afkoelen en beleg ze met de notenpasta.

Voedingswaarde

Calorieën: 254kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 13g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 3g | Suiker: 2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!