Bereidingstijd: 10 minuten minuten
50 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Gang: lunch, Soep
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 6 personen
calorieën: 342kcal
Auteur: De Voedingsacademie
Tip: voor een gladde soep zonder velletjes kun je de tomaten in kokend water onderdompelen en vervolgens het velletje eraf halen.
- 3 uien fijngesneden
- 200 ml water
- 200 ml olijfolie
- 6 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 tomaten gepeld en in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 venkel in stukjes
Doe de ui in de soeppan, voeg het water toe en laat het water op een laag vuur verdampen.
Voeg de olijfolie en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Blijf ondertussen roeren.
Voeg de tomaat, paprika en venkel toe en wat peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat het 40 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1.5g | Vet: 33.5g