Ga terug
+ servings
Sofrito

Sofrito

Bereidingstijd: 10 minuten
50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: lunch, Soep
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 6 personen
calorieën: 342kcal
Auteur: De Voedingsacademie

Equipment

  • 1 Soeppan
  • 1 Staafmixer

Over dit recept

Tip: voor een gladde soep zonder velletjes kun je de tomaten in kokend water onderdompelen en vervolgens het velletje eraf halen.
 

Ingrediënten

  • 3 uien fijngesneden
  • 200 ml water
  • 200 ml olijfolie
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 tomaten gepeld en in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 venkel in stukjes

Instructies

  • Doe de ui in de soeppan, voeg het water toe en laat het water op een laag vuur verdampen.
  • Voeg de olijfolie en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Blijf ondertussen roeren.
  • Voeg de tomaat, paprika en venkel toe en wat peper en zout.
  • Breng de soep aan de kook en laat het 40 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1.5g | Vet: 33.5g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!