Ga terug
+ servings
Venkelsalade met salsa verde

Venkelsalade met salsa verde, kalkoenfilet en gebakken peer

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • Oven
  • bakpapier
  • koekenpan

Over dit recept

Tip: maak een dubbele portie van de salsa verde en combineer het de volgende dag met een salade.

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 300 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1 peer in dunne plakjes
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 takjes verse platte peterselie fijngehakt
  • 3 takjes verse selderij fijngehakt
  • 1 takje munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de venkel over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Zet de bakplaat 35 minuten in de oven, of tot de venkel een mooi bruin randje krijgt.
  • Maak ondertussen de salsaverde: meng de rode ui met de knoflook, peterselie, selderij, munt, 4 eetlepels olijfolie en citroensap in een kommetje.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan, bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak 5 minuten tot het gaar en goudbruin is.
  • Haal de kalkoenfilet uit de pan en doe het in een kom.
  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in dezelfde pan en bak de peer 2 minuten per kant
  • Doe de veldsla met de radijs en zonnebloempitten in een kom.
  • Doe de kalkoen erbij en verdeel hier de salsa verde over.
  • Meng alles en voeg eventueel extra olijfolie toe als dat nodig is.
  • Haal de venkel uit de oven en voeg toe aan de salade.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de gebakken peer.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 11.7g | Eiwit: 22.6g | Vet: 26.9g | Verzadigd vet: 9.3g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!