Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme pannenkoeken

Koolhydraatarme pannenkoeken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 1 persoon
calorieën: 492.8kcal

Equipment

  • 1 koekenpan doorsnede 15-20 cm
  • 1 pannenkoekspatel
  • Staafmixer
  • keukenweegschaal

Over dit recept

Met dit formaat koekenpan kun je voor 1 persoon 3 (kinder)pannenkoeken bakken. Ze zijn heerlijk als ontbijt of lunchgerecht.
 

Ingrediënten

  • 17 gram amandelmeel
  • 2 stuks eieren
  • 35 gram monchou
  • 20 gram roomboter
  • 10 gram erythritol
  • 1 snufje zout
  • olijfolie
  • rood fruit naar keuze
  • suikervrije siroop/ poedersuiker naar keuze

Instructies

  • Weeg de roomboter en monchou af.
  • Maak de roomboter en monchou zacht door het kort in een magnetron te verhitten.
  • Voeg het amandelmeel, erythritol een snufje zout en de eieren toe.
  • Mix alle ingrediënten met de staafmixer tot een glad beslag.
  • Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie.
  • Zorg dat de olie goed heet is.
  • Giet een derde van het beslag in de pan.
  • Blijf opletten want amandelpannenkoeken kunnen al snel verbranden.
  • Zodra de randjes lichtbruin worden en de bovenkant (bijna) droog is, draai je de pannenkoek om.
  • Doe dit voorzichtig omdat een amandelpannenkoek minder stevig is dan een 'gewone' pannenkoek.
  • Laat de pannenkoek nog even kort, ca 40 seconden, bakken en gaar worden.
  • Serveer de pannenkoek met rood fruit of suikervrije siroop.

Voedingswaarde

Calorieën: 492.8kcal | Koolhydraten: 4.2g | Eiwit: 18.2g | Vet: 45.4g | Verzadigd vet: 21.6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!