Ga terug
+ servings
Zoete aardappel omelet

Zoete aardappel omelet met groenten en légumaise

Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 558kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • 1 pan
  • 1 Staafmixer
  • 2 bakpannen

Over dit recept

Tip: Je kunt de zoete bataat ook in kleine blokjes snijden en meebakken. In plaats van koken, pureren en door het ei-mengsel scheppen.

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 100 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 prei
  • 150 gram champignons
  • 75 gram Légumaise gele paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook.
  • Was of schil de zoete aardappel, snijd klein en kook afgedekt 10 minuten. 
  •  Giet het water af en laat heel goed uitdampen.
  • Stamp of pureer de zoete aardappel. 
  • Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd grof.
  • Kluts de eieren in een kom en meng met de spinazie en de kaas. 
  • Schep de zoete aardappelpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak per persoon een omelet in circa 8 minuten. 
  • Schud de pan regelmatig tegen aanbakken. 
  • Keer de omelet halverwege en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein
  • Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de prei en champignons 5-8 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg op ieder bord een omelet en beleg met de gebakken groenten.
  • Heerlijk met een flinke lepel Légumaise. 
  • Serveer de overgebleven groenten ernaast. 

Voedingswaarde

Calorieën: 558kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 25g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 9g | Suiker: 12g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!