Zoete aardappel omelet met groenten en légumaise
OpslaanOpgeslagen!
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 558kcal
1 pan
1 Staafmixer
2 bakpannen
Tip: Je kunt de zoete bataat ook in kleine blokjes snijden en meebakken. In plaats van koken, pureren en door het ei-mengsel scheppen.
- 300 gram zoete aardappel
- 100 gram spinazie
- 4 eieren
- 50 gram geraspte kaas
- 1 prei
- 150 gram champignons
- 75 gram Légumaise gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook.
Was of schil de zoete aardappel, snijd klein en kook afgedekt 10 minuten.
Giet het water af en laat heel goed uitdampen.
Stamp of pureer de zoete aardappel.
Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd grof.
Kluts de eieren in een kom en meng met de spinazie en de kaas.
Schep de zoete aardappelpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak per persoon een omelet in circa 8 minuten.
Schud de pan regelmatig tegen aanbakken.
Keer de omelet halverwege en bak de andere kant nog 2 minuten.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de prei en champignons 5-8 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg op ieder bord een omelet en beleg met de gebakken groenten.
Heerlijk met een flinke lepel Légumaise.
Serveer de overgebleven groenten ernaast.
Calorieën: 558kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 25g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 9g | Suiker: 12g