Deze stoofpot is eenvoudig om te maken en enorm rijk van smaak. De pompoen zorgt voor een mooie gebonden saus. De spruitjes in dit gerecht zijn een bron van vitamine C, kalium, calcium, magnesium en ijzer.Dit recept komt uit het boek Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen
Ingrediënten
700gramrunderriblappen
125gramspekblokjes
50gramboter
0,5theelepelknoflookpoeder
0,5theelepeluienpoeder
2theelepelpaprikapoeder
1snufjepeper
3theelepelmosterd
2laurierblaadjes
250gramflespompoen
100gramprei
75grampaprika
100gramkastanjechampignons
300gramspruiten
1runderbouillonblokje
water
Instructies
Snijd de runderlappen in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een pan met boter.
Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper, mosterd en de laurierblaadjes toe aan het vlees.
Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten.
Snijd de pompoen samen met de prei, paprika en de champignons in stukken.
Voeg na ongeveer 15 minuten de spruiten, gesneden groenten en het bouillonblokje toe, en schenk er water bij tot alles net onder staat.
Breng het aan de kook en draai dan het vuur zacht.