Ga terug
+ servings
Spruitjes stoofpot Je Leefstijl Als Medicijn

Spruitjesstoofpot

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode, eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 3 personen
calorieën: 566kcal

Over dit recept

Deze stoofpot is eenvoudig om te maken en enorm rijk van smaak. De pompoen zorgt voor een mooie gebonden saus. De spruitjes in dit gerecht zijn een bron van vitamine C, kalium, calcium, magnesium en ijzer.
Dit recept komt uit het boek Meer Koolhydraatarme Recepten Oanh's Kitchen

Ingrediënten

  • 700 gram runderriblappen
  • 125 gram spekblokjes
  • 50 gram boter
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje peper
  • 3 theelepel mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gram flespompoen
  • 100 gram prei
  • 75 gram paprika
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 300 gram spruiten
  • 1 runderbouillonblokje
  • water

Instructies

  • Snijd de runderlappen in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een pan met boter.
  • Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper, mosterd en de laurierblaadjes toe aan het vlees.
  • Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten.
  • Snijd de pompoen samen met de prei, paprika en de champignons in stukken.
  • Voeg na ongeveer 15 minuten de spruiten, gesneden groenten en het bouillonblokje toe, en schenk er water bij tot alles net onder staat.
  • Breng het aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  • Laat het tot slot minimaal drie uur sudderen.

Voedingswaarde

Calorieën: 566kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 78g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 8g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!