Koriander komt van oorsprong uit het westen van Azië. Tegenwoordig wordt het ook verbouwd in Zuid-Europa. Volgens de overlevering bevordert dit kruid de ‘onsterfelijkheid’. Als je kijkt naar de aanwezige vitamines en mineralen klinkt dat niet eens heel gek.Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.
Ingrediënten
1stuksSpitskool
8stuksEi
300gramLégumaise
400 mlKokosmelk
10gramverse koriander
Zelf toevoegen
2eetlepelsolie
4eetlepelsolijfolieextra vierge
naar smaakZout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kool in plakken of parten en leg ze op de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en breng de kool op smaak met zout en peper. Rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
Verwarm de Légumaise met de kokosmelk in een steelpan op een laag vuur en roer tot een gladde saus.
Doe de olijfolie extra vierge in een kommetje. Snijd de koriander heel klein en roer door de olie (of gebruik een vijzel). Druppel de koriander olie over de geroosterde kool en serveer met de eieren en kokos currysaus.