Ga terug
+ servings

Kipdijbeenfilet met gegrilde prei koolhydraatarm

Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Ketogeen
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 637kcal
Auteur: Ekomenu

Over dit recept

Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten.
Wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel.
Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.

Ingrediënten

  • 300 gram Kastanjechampignons
  • 400 gram Kipdijbeenfilet
  • 4 stuks Prei
  • 2 stuks Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 4 eetlepels Bakolie
  • 50 gram Boter
  • 100 ml Melk
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Spreid de kippendijen uit en kruid met zout en peper. Braad de kip samen met de champignons in een bakpan met olie of boter op een middelhoog vuur in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van circa 4 cm. Was de prei in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verhit olie in een bakpan of grillpan en bak of gril de prei lichtbruin en gaar (5-10 minuten).
  • Verwarm de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de melk en later de kaas toe tot er een gladde saus ontstaat. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kipdijbeenfilet met de kaassaus en groenten.

Voedingswaarde

Calorieën: 637kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 30g | Vet: 51g | Vezels: 6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!