Gang: Soep
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 8
- 1 stronk Broccoli
- 2 Courgettes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Ui
- 1 blokje Kippenbouillon
- 1,5 liter Kokend Water
- 1 Pakje Roomkaas (Boursin)
- 250 gram Spekblokjes
- Peper
- Kerriepoeder
Snipper de ui en knoflook ,
Fruit de ui en knoflook, in de olijfolie, in een wok.
Snij de broccoli en courgettes.
Voeg de broccoli toe, als de ui glazig is. Daarna de courgette.
Breng op smaak met peper en kerriepoeder.
Doe het bouillonblokje bij de groenten in de pan.
Voeg de 1,5 liter kokend water toe.
Laat de groenten een kwartiertje doorkoken.
Bak in de tussentijd de spekblokjes in een koekenpan lekker krokant, en laat op een keukenpapiertje het vet eruit lekken.
Pureer de groenten met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
Roer de kruidenroomkaas erdoor en laat deze smelten
Serveer de soep in een kom en garneer met de spekblokjes
Koolhydraten: 5.3g | Eiwit: 14.8g | Vet: 24.2g