Wist je dat je ook een pizzabodem van bloemkool kunt maken? Bloemkoolpizza is een hit en een koolhydraatarm alternatief voor de gewone pizzabodem. De bereidingstijd is wat langer dan normaal, maar een bijkomend voordeel is dat je tijdens het eten van je pizza extra groenten binnenkrijgt!
Ingrediënten
800gramBloemkoolrijst
150gramGeraspte kaas
100gramTomatenpuree
3Rode uien
400gram(Wild Wonder) tomaatjes
2Eieren
3tlItaliaanse kruiden
6el(Olijf)olie
Zout en Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit een pan met een klein laagje water, doe de bloemkoolrijst in een zeef en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Doe de rijst daarna in een schone theedoek en wring goed uit. Meng de bloemkoolrijst in een kom met ei, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas.
Spreid het plakkerige bloemkoolmengsel uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen olie in een bakpan en bak de tomatenpuree met een klein beetje water 2-3 minuten op een laag vuur. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren.
Bestrijk de voorgebakken bloemkoolbodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, tomaatjes en de overgebleven geraspte kaas. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olie, zout en peper en bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer de bloemkoolpizza met de basilicum.