Ga terug
+ servings
lentesalade

Lentesalade met asperges

Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 539kcal
Auteur: Ekomenu

Over dit recept

Witte lupine kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Lupine heeft een stevige bite en een licht notige smaak.

Ingrediënten

  • 1 stuks Little gem
  • 25 gram Walnoten
  • 300 gram Witte lupine
  • 1 stuks Roodlof
  • 250 gram Groene asperges
  • 2 stuks Sjalot
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 2 eetlepels Appelazijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 eetlepels Olijfolie extra vierge

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Spoel de witte lupine onder de kraan en dep droog.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot en lupine op een middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Was intussen de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).
  • Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de asperges 4-5 minuten.
  • Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  • Haal de slablaadjes van de roodlof en de little gem van de stronkjes en snijd in smalle stroken.
  • Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.

Voedingswaarde

Calorieën: 539kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 16g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 5g | Zout: 10mg | Vezels: 14g | Suiker: 7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!