Witte lupine kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Lupine heeft een stevige bite en een licht notige smaak.
Ingrediënten
1stuksLittle gem
25gramWalnoten
300gramWitte lupine
1stuksRoodlof
250gramGroene asperges
2stuksSjalot
1eetlepelMayonaise
2eetlepelsAppelazijn
1snufjeZout
1snufjePeper
2eetlepelsOlijfolieextra vierge
Instructies
Pel en snipper de sjalot.
Spoel de witte lupine onder de kraan en dep droog.
Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot en lupine op een middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Was intussen de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de asperges 4-5 minuten.
Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Haal de slablaadjes van de roodlof en de little gem van de stronkjes en snijd in smalle stroken.
Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.