Bloemkoolrijst is een echte aanrader als je ketogeen wilt eten. De bloemkool bevat weinig koolhydraten en is echt heel lekker en gezond. In deze bowl tover je direct een enorme hoeveelheid groenten op je bord. En dankzij de feta, avocado en het omeletje raak je zeker verzadigd. Een echte win-win!
Ingrediënten
1stuksAvocado
100gramFeta
2stuksEieren
400gramBloemkoolrijst
0,5stuksLimoensap
2stuksSjalot
1stuksKnoflookteen
2eetlepelsOlie
1snufjeZout
1snufjeChilipeper
Instructies
Pel de sjalot en snijd in partjes.
Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de sjalot op een middelhoog vuur glazig in 2 minuten.
Bak de bloemkoolrijst al omscheppend 5 minuten met de sjalotten mee en pers de knoflook erboven uit.
Kruid met zout en peper.
Verwijder de pit van de avocado en snijd de helft in blokjes.
De andere helft pureer je in een blender met het limoensap tot een gladde saus.
Kruid met zout en (chili)peper.
Verhit olie in een bakpan en bak per persoon een omelet.
Verkruimel de feta.
Verdeel de bloemkoolrijst, feta en avocado stukjes in een mooie kom en leg er de omelet op.