Ga terug
+ servings
Sticky chicken

Sticky chicken en groenten

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk
Porties: 2 personen
calorieën: 765kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • 1 Zeef

Over dit recept

Eet je liever minder koolhydraten?
Door de basmatirijst te vervangen door bloemkoolrijst vermindert het aantal koolhydraten met 23 gram.
Tip: Tomatenpuree bevat de helft minder koolhydraten dan ketchup. 

Ingrediënten

  • 1 stuks Broccoli
  • 200 gram Kipdijbeen filet in blokjes
  • 0,5 stuks Limoen
  • 150 gram Volkoren basmatirijst
  • 2 eetlepels Gember geraspt
  • 250 gram Wortel
  • 25 gram Sesamzaad
  • 1 eetlepel Sesamolie
  • 100 mililiter Water
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 snufje Peper
  • 2 eetlepels Sojasaus

Instructies

  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar.
  • Haal de pan van het vuur en roer de rijst los met een vork.
  • Was of schil de wortel en snijd in plakjes.
  • Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de wortel in 10 minuten beetgaar.
  • Voeg de broccoli halverwege toe aan de pan en kook 5 minuten mee.
  • Giet het water af en laat uitdampen.
  • Verhit olie in een brede bakpan en bak de kipfilet in ongeveer 5 minuten krokant gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de voorgekookte groente 2 minuten mee.
  • Voeg de sojasaus, ketchup, water, geraspte gember en uitgeknepen limoen toe.
  • Roer om en laat kort de smaken intrekken.
  • Breng op smaak met peper.
  • Meng de sesamzaadjes door de rijst en serveer de sesamrijst bij de sticky kip en groente.

Voedingswaarde

Calorieën: 765kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwit: 35g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 5g | Zout: 13mg | Vezels: 12g | Suiker: 10g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!