Eet je liever minder koolhydraten? Door de basmatirijst te vervangen door bloemkoolrijst vermindert het aantal koolhydraten met 23 gram.Tip: Tomatenpuree bevat de helft minder koolhydraten dan ketchup.
Ingrediënten
1stuksBroccoli
200gramKipdijbeen filetin blokjes
0,5stuksLimoen
150gramVolkoren basmatirijst
2eetlepelsGembergeraspt
250gramWortel
25gramSesamzaad
1eetlepelSesamolie
100mililiterWater
2eetlepelsketchup
1 snufjePeper
2 eetlepelsSojasaus
Instructies
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de rijst los met een vork.
Was of schil de wortel en snijd in plakjes.
Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de wortel in 10 minuten beetgaar.
Voeg de broccoli halverwege toe aan de pan en kook 5 minuten mee.
Giet het water af en laat uitdampen.
Verhit olie in een brede bakpan en bak de kipfilet in ongeveer 5 minuten krokant gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak de voorgekookte groente 2 minuten mee.
Voeg de sojasaus, ketchup, water, geraspte gember en uitgeknepen limoen toe.
Roer om en laat kort de smaken intrekken.
Breng op smaak met peper.
Meng de sesamzaadjes door de rijst en serveer de sesamrijst bij de sticky kip en groente.