Deze warme chocolademelk past prima binnen diverse koolhydraatarme voedingspatronen. Als je diabetes hebt en insuline afhankelijk bent hou dan rekening met de hoeveelheid slagroom. Vetten kunnen een (late) bloedsuikerstijging geven.
Ingrediënten
1literAlpro amandeldrinkongezoet, ongeroosterd
40gramcacaopoeder
6gramvanille aroma
250gram verse slagroom35% vet
100gramerythritol
1snufjezout
Instructies
Giet de amandelmelk in de steelpan.
Plaats de steelpan op de keukenweegschaal.
Voeg 80 gram slagroom toe.
Voeg 70 gram erythritol toe.
Voeg het cacaopoeder en de vanillearoma toe.
Plaats de steelpan op het kookstel.
Verhit de chocolademelk op matig vuur, terwijl je met de garde de ingrediënten mengt.
Giet de overgebleven slagroom in een beslagkom.
Voeg 30 gram erythritol toe.
Klop met de handmixer de slagroom enkele minuten, tot je de room in pieken kunt trekken.
Giet de chocolademelk in een kom, serveer met een lekkere dot slagroom en versier het met een beetje cacaopoeder.