Ga terug
+ servings
Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons

Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 405kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 Bakplaat
  • 1 koekenpan
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 1 flespompoen in helften
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 200 gram zalm zonder huid in kleine stukjes
  • 150 gram kastanjechampignons in schijfjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 theelepel sojasaus
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Snijd de pompoen doormidden in de lengte en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel.  
  • Smeer de pompoen in met wat olijfolie.
  • Leg de pompoen op de ovenplaat.
  • Bak de pompoen voor ca 35 minuten in de oven, tot de binnenkant zacht is.
  • Draai de pompoen halverwege om. 
  • Maak ondertussen de vulling.  
  • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook voor 3-4 minuten.
  • Voeg de zalm stukjes toe en bak deze even mee met de ui en knoflook.
  • Voeg ook de champignons en spinazie toe en bak alles voor een paar minuten, tot de spinazie en champignons zacht zijn. 
  • Voeg naar smaak wat sojasaus, peper en zout toe. 
  • Haal de pompoen uit de oven en verdeel de vulling. Maak het af met de pijnboompitten. 

Voedingswaarde

Calorieën: 405kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 31g | Vet: 23g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!