Gevulde flespompoen met zalm, spinazie en kastanjechampignons
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 405kcal
Auteur: Voedingsacademie
1 mes
1 snijplank
1 Bakplaat
1 koekenpan
1 Oven
- 1 flespompoen in helften
- 1 eetlepel olijfolie
- kokosolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 200 gram zalm zonder huid in kleine stukjes
- 150 gram kastanjechampignons in schijfjes
- 200 gram verse spinazie
- 1 theelepel sojasaus
- peper
- zout
- 2 eetlepels pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de pompoen doormidden in de lengte en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel.
Smeer de pompoen in met wat olijfolie.
Leg de pompoen op de ovenplaat.
Bak de pompoen voor ca 35 minuten in de oven, tot de binnenkant zacht is.
Draai de pompoen halverwege om.
Maak ondertussen de vulling.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook voor 3-4 minuten.
Voeg de zalm stukjes toe en bak deze even mee met de ui en knoflook.
Voeg ook de champignons en spinazie toe en bak alles voor een paar minuten, tot de spinazie en champignons zacht zijn.
Voeg naar smaak wat sojasaus, peper en zout toe.
Haal de pompoen uit de oven en verdeel de vulling. Maak het af met de pijnboompitten.
Calorieën: 405kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 31g | Vet: 23g