Ga terug
+ servings
Keto pasta pesto met Konjac spaghetti

Keto pasta pesto met Konjac spaghetti

Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Ketogeen
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 575kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • 1 pan
  • 1 Zeef
  • 2 Bakpan

Over dit recept

Maak de pasta pesto af met wat verse basilicum.

Ingrediënten

  • 250 gram Konjac spaghetti
  • 100 gram Pesto basilicum
  • 75 gram Kaas geraspt
  • 2 stuks Rode ui
  • 1 stuks Broccoli
  • 3 eetlepels Olie
  • 1 snufj Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook of stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  • Haal de pan van het vuur en laat de broccoli verder garen.
  • Giet daarna het water af.
  • Spoel intussen de Konjac spaghetti in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler.
  • Verwarm een droge bakpan en bak de Konjac spaghetti 3-5 minuten. Zo wordt het vocht uit de spaghetti onttrokken en de spaghetti wordt wit van kleur.
  • Pel intussen de ui en snijd in ringen.
  • Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui 2 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de voorgekookte broccoli, de pesto en de helft van de kaas toe en laat zachtjes pruttelen.
  • Schep de Konjac spaghetti erdoor.
  • Strooi de overgebleven kaas erover en besprenkel met olijfolie extra vierge.

Voedingswaarde

Calorieën: 575kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 17g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 11g | Suiker: 6g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!