Keto pasta met groenten en romige kaassaus
OpslaanOpgeslagen!
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 686kcal
Auteur: Ekomenu
Oven
Bakplaat of braadslee
bakpapier
Staafmixer
1 beslagkom
1 pan
1 Bakpan
1 steelpan
Ook erg lekker met wat pittige rode peper olie.
- 50 gram kaas geraspt
- 3 eieren
- 150 gram roomkaas
- 1 stuks broccoli
- 1 stuk prei
- 100 mililiter slagroom
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel boter
- 1 snufje zout
- 1 snufje chilipeper
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslee).
Mix de eieren met de roomkaas tot een glad beslag, schenk het over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat vervolgens 5 minuten rusten. Snijd daarna in kleine 'pasta' stukken.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli.
Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes.
Kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar en giet het water af.
Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de voorgekookte broccoli toe en bak enkele minuten mee.
Verwarm de slagroom in een steelpan op een middelhoog vuur.
Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat deze gesmolten is en er een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, zout en (chili)peper.
Serveer de 'pasta' met de groenten en schenk de kaassaus erover.
Calorieën: 686kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 29g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 34g | Vezels: 10g | Suiker: 9g