Ga terug
+ servings
Keto pasta met groenten en romige kaassaus

Keto pasta met groenten en romige kaassaus

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 686kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat of braadslee
  • bakpapier
  • Staafmixer
  • 1 beslagkom
  • 1 pan
  • 1 Bakpan
  • 1 steelpan

Over dit recept

Ook erg lekker met wat pittige rode peper olie.

Ingrediënten

  • 50 gram kaas geraspt
  • 3 eieren
  • 150 gram roomkaas
  • 1 stuks broccoli
  • 1 stuk prei
  • 100 mililiter slagroom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje chilipeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslee).
  • Mix de eieren met de roomkaas tot een glad beslag, schenk het over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven en laat vervolgens 5 minuten rusten. Snijd daarna in kleine 'pasta' stukken.
  • Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli.
  • Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes.
  • Kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar en giet het water af.
  • Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
  • Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de voorgekookte broccoli toe en bak enkele minuten mee.
  • Verwarm de slagroom in een steelpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat deze gesmolten is en er een gladde saus ontstaat.
  • Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, zout en (chili)peper.
  • Serveer de 'pasta' met de groenten en schenk de kaassaus erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 686kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 29g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 34g | Vezels: 10g | Suiker: 9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!