Taco’s zijn kleine gevouwen tortilla's met een lekkere vulling van bijvoorbeeld peulvruchten, mais, tomaat en avocado. Ze komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en worden daar gezien als een snelle, voedzame maaltijd. Wij maken vandaag een keto variant met kaastaco's, spinazie en avocado. Een avocado zit bomvol vitamines en essentiële vetzuren en past uitstekend in een ketogeen dieet. Tip: Haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.Tip:Hou je van pit? Druppel dan wat pittige tabasco erover.
Ingrediënten
100gramkaasgeraspt
400gramrundergehakt
200gramspinazie
4stukstomaten
2stuksavocado
150gramzure room
4eetlepelscitroensap
zoutnaar smaak
chilipepernaar smaak
2eetlepelsolijfolie
2theelepelspaprikapoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de geraspte kaas in kleine hoopjes op de bakplaat met genoeg ruimte ertussen (per persoon 2-3 hoopjes).
Bak de kaas in 8-10 minuten tot deze flink gaat bubbelen en lichtbruin kleurt.
Laat de kaas afkoelen en hard worden en breek daarna in grove stukken of houd heel.
Verhit olie in een bakpan.
Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper en rol kleine gehaktballetjes ervan.
Bak de gehaktballetjes al omschuddend in 8-10 minuten gaar.
Was de spinazie in een zeef onder de kraan en snijd klein (verwijder eventueel harde steeltjes).
Was de tomaat en snijd in kleine blokjes.
Doe de tomaat in een zeef en bestrooi met zout.
Laat het vocht zoveel mogelijk uitlekken.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakjes.
Breng de zure room op smaak met citroensap, zout en (chili)peper.
Verdeel de spinazie over de borden (of kommen) en leg hierop de tomaat, avocado, gehaktballetjes en kaastaco's.