Ga terug
+ servings
gevulde kip uit de oven

Gevulde kip uit de oven

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 1 persoon
Auteur: Oanh's Kitchen

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 50 gram kruidenroomkaas
  • 10 gram spinazie
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • 50 gram courgette
  • 50 gram kastanjechampignons
  • 50 gram snoeptomaten
  • 50 gram paprika
  • 100 gram bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Snijd de kipfilet in en vul hem met de kruidenroomkaas en spinazie.
  • Wikkel de kipfilet dicht met de plakjes ontbijtspek, leg er een takje rozemarijn op en besprenkel de kip met olijfolie.
  • Snijd ondertussen de courgette, champignons, snoeptomaten, paprika en bloemkool in stukjes en doe ze bij de kip in de ovenschaal.
  • Maak de marinade door de ingrediënten te mengen.
  • Verdeel de marinade over de ovenschaal en zet hem 45 minuten in de oven.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 9.5g | Eiwit: 62g | Vet: 38.1g | Verzadigd vet: 16.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!