Foe yong hai met bloemkoolrijst
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode, eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 477.3kcal
Ovenschaal
Oven
1 wok
1 steelpan
1 garde
keukenmachine
- 500 gram kipfilet
- 600 gram roerbakgroenten
- 8 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snufje zout
- 1 bloemkool
- 1 bouillonblokje
- 2 dl water
- 0,5 eetlepel azijn
- 1 theelepel sambal
- 70 gram tomatenpuree
- 20 gram erythritol
- 1 theelepel xanthaangom
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de kipfilet in stukjes
Schroei de kipfilet dicht in een hete wok
Roerbak de groenten kort mee
Klop ondertussen de eieren los, met de sojasaus en zout
Vet de ovenschaal in met olijfolie
Doe de kip met de groenten in de ovenschaal
Schenk het eimengsel in de ovenschaal
Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven
Verhit in de steelpan 2 dl water
Voeg het bouillonblokje, azijn, sambal, erythritol en tomatenpuree toe
Roer het met de garde tot een gladde saus
Voeg al roerend de xanthaangom toe
Blijf roeren zodat de xanthaangom goed oplost
Snij de bloemkool in kleine stukken
Maak van de bloemkoolroosjes rijst in de keukenmachine
Roerbak de bloemkoolrijst een minuut of vijf in de wok
Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en snij de foe yong hai in 4 stukken
Verdeel de saus over de foe yong hai
Calorieën: 477.3kcal | Koolhydraten: 12.1g | Eiwit: 56.1g | Vet: 21.1g | Verzadigd vet: 8.6g | Vezels: 7.7g