Ga terug
+ servings
bloemkool nasi

Bloemkool nasi

Wees matig met de gebakken uitjes, deze bevatten veel koolhydraten. Door ze uit het recept weg te laten vermindert het aantal koolhydraten met 2,2 gram per persoon.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: Bernsteinmethode
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 keukenmachine
  • 2 wok
  • 1 koekenpan
  • 1 knoflookpers

Over dit recept

Wees matig met de gebakken uitjes, deze bevatten veel koolhydraten. 
Door ze uit het recept weg te laten vermindert het aantal koolhydraten met 2,2 gram per persoon.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 180 gram ontbijtspek vleeswaren
  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram bloemkool
  • 800 gram roerbakgroenten
  • 1 theelepel sambal
  • 1 bouillonblokje
  • 40 gram gebakken uitjes Inproba

Instructies

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  • Snij het ontbijtspek in smalle reepjes.
  • Maak in de keukenmachine van de bloemkool rijst.
  • Snij de ui en prei.
  • Verhit een beetje olijfolie.
  • Bak daarin de gesneden kipfilet.
  • Knijp de knoflook met een knoflookpers fijn en voeg het samen met de ui toe aan de kip.
  • Fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg dan de sambal, het ontbijtspek en het bouillonblokje toe.
  • Bak dit even kort mee.
  • Schuif de ingrediënten naar de zijkant van de wok en roerbak in het midden een ei.
  • Zodra dit gaar is, voeg je de prei en de bloemkoolrijst toe.
  • Wok in de tussentijd in de andere wok de roerbakgroenten beetgaar.
  • En bak 4 spiegeleieren.
  • Garneer de nasi met roerbakgroenten, spiegelei en 10 gram gebakken uitjes per persoon.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 14g | Eiwit: 55g | Vet: 17g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!