Tip: het recept bevat gedroogde kervel omdat verse kervel in de supermarkt vaak moeilijk te verkrijgen is. Heb je een moestuin? Plant dan eens kervel en maak deze soep met vier eetlepels verse kervel.
Ingrediënten
700grambloemkool in roosjes
500 mlgroentenbouillon
400mlkokosmelk
1elkokosolie
1stukprei in ringen
3teentjesknoflook fijngesneden
2 tlgedroogde kervel
20grpompoenpitten
2elverse krulpeterselie
Instructies
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de prei en de knoflook 4 minuten.
Voeg de gedroogde kervel toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de bloemkool toe en bak 4 minuten mee.
Doe de groentebouillon en de kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
Kook de soep 30 minuten op een laag vuur. Controleer of de bloemkool zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.