Deze feestelijke pudding uit Koolhydraatarme Baksels uit Oanh's Kichen, is een heerlijk dessert. Dit dessert past prima bij een koolhydraatarme leefstijl zoals toegepast in de leefstijl-groepen van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.
Ingrediënten
5blaadjesGelatine
150mlOngezoete amandelmelk
15gramErythrithol
3theelepelsVanille-extract
200mlSlagroom
75gramFrambozen
Instructies
Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
Warm de amandelmelk op in een pannetje met de erythritol, het vanille-extract, maar laat het niet koken.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Prak de frambozen en doe ze in een schaal bij de slagroom.
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de amandelmelk in de pan.
Roer totdat de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost.
Giet de amandelmelk al roerende, beetje bij beetje, bij de slagroom.
Doe het beslag in de tulbandvorm en laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.