Over dit recept
Ingrediënten
- 400 gram kalfspoulet
- 2 stuks knoflookteen
- 1 stuks limoen
- 10 gram verse koriander
- 600 gram snijbiet
- 600 gram wortel
- 3 stuks ui
- 3 theelepels chilivlokken
- 25 gram pinda's
Zelf toevoegen
- zout en peper naar smaak
- 6 eetlepels olie
- 4 eetlepes sojasaus
Instructies
- Meng de kalfspoulet met sojasaus. Pel de knoflook, pers erboven uit. Rasp de schil van de limoen erboven. Snijd de koriander klein. Schep alles door elkaar en zet opzij.
- Was de snijbiet in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de stelen los van het blad en vervolgens in de lengte in lange linten. Snijd het blad in dunne stroken. Was de wortel en schaaf of snijd in lange dunne linten (gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of mandoline).
- Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de gemarineerde kalfspoulet samen met de ui 2-4 minuten op een hoog vuur. Doe het snijbietblad erbij en schep of schud alles regelmatig om totdat het blad slinkt. Breng op smaak met limoensap, chilivlokken en zout.
- Verhit intussen olie in een andere wok of bakpan en roerbak de wortellinten en snijbietstelen op een middelhoog vuur beetgaar. Het is lekker als de groenten nog knapperig zijn.
- Schep de wortellinten en snijbietstelen op de borden en verdeel het vlees en snijbiet erover. Hak de pinda's klein en strooi erover voor een lekkere bite.
Voedingswaarde
Wortelnoodles met snijbiet en kalfspoulet is ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu
Klik hier voor het recept en de maaltijdbox op de site van onze parter Ekomenu.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.