Tomaten Carpaccio met Zalm

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 4

Ingrediënten

  • 560 gram Trostomaten
  • 160 gram Rucolamelange
  • 400 gram Sperziebonen
  • 4 Zalmmoten
  • 4 el Pijnboompitjes
  • 4 el Pompoenpitten
  • Snufje Zout & Peper

Dressing

  • 4 el Mayonaise
  • 20 gram 100% Pindakaas
  • 15 gram Sesamzaad
  • 1 teentje Knoflook

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. 
  • Snij de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de tomaten en de rucola melange over vier borden.  
  • Haal de sperziebonen af en kook ze beetgaar, verdeel ze daarna over de borden.  
  • Maak de dressing van mayonaise, pindakaas, knoflook en sesamzaad, verdeel dit over de tomaat. 
    Besprenkel het geheel met pijnboom- en pompoenpitten.
  • Kruid de zalmfilets met zout en peper. 
    Bak ze even om en om gaar. Serveer ze boven op de groenten. 

Voedingswaarde

Koolhydraten: 11.8g | Eiwit: 44.8g | Vet: 49.7g | Vezels: 6.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

/