Recept Koolhydraatarm Tomatencarpaccio met Zalm

Tomaten Carpaccio met Zalm

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 4

Ingrediënten

  • 560 gram Trostomaten
  • 160 gram Rucolamelange
  • 400 gram Sperziebonen
  • 4 Zalmmoten
  • 4 el Pijnboompitjes
  • 4 el Pompoenpitten
  • Snufje Zout & Peper

Dressing

  • 4 el Mayonaise
  • 20 gram 100% Pindakaas
  • 15 gram Sesamzaad
  • 1 teentje Knoflook

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. 
  • Snij de tomaten in dunne plakjes. Verdeel de tomaten en de rucola melange over vier borden.  
  • Haal de sperziebonen af en kook ze beetgaar, verdeel ze daarna over de borden.  
  • Maak de dressing van mayonaise, pindakaas, knoflook en sesamzaad, verdeel dit over de tomaat. 
    Besprenkel het geheel met pijnboom- en pompoenpitten.
  • Kruid de zalmfilets met zout en peper. 
    Bak ze even om en om gaar. Serveer ze boven op de groenten. 

Voedingswaarde

Koolhydraten: 11.8g | Eiwit: 44.8g | Vet: 49.7g | Vezels: 6.4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

/

Recept ideeën

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Meer informatie

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Ekomenu

13 leefstijlen
1, 2, 3 of 4 personen
Kies je favoriete gerechten
Gratis ophalen of thuisbezorgen