Ancora Health en Diabetes2Doorbreken

In Nederland heeft meer dan een miljoen personen diabetes. Jaarlijks komen hier 50.000 personen bij en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren blijft stijgen. In 90 procent van de gevallen gaat het om Type 2 diabetes (T2D). Behandeling hiervan is veelal gericht op symptoombestrijding en het onder controle krijgen van het glucosegehalte in het bloed. Voeding en beweging zijn echter essentieel voor een goede gezondheid en vormen daarmee ook de bron voor het aanpakken van deze ziekte.

Regie over je eigen gezondheid

Het is bekend dat bepaalde voeding beter of slechter is en dat voldoende beweging bevorderlijk is voor de gezondheid. Toch weten veel mensen niet goed welke stappen genomen moeten worden om de meest gezonde versie van zichzelf te worden. Ook beginnen mensen er soms niet aan omdat ze het veranderproces niet overzien. Ontwikkelingen in e-health bieden hierin een uitkomst, ook in de bestrijding van T2D. Want met relatief eenvoudige aanpassingen in je leefstijl is het al mogelijk om de regie over de eigen gezondheid te nemen.

Diabetes is een enorme uitdaging voor ons zorgsysteem

Type 2 diabetes vormt, samen met de complicaties die kunnen voortkomen uit deze ziekte, een grote uitdaging voor ons zorgsysteem en de gezondheidseconomie. Bestrijding van diabetes is veelal gericht op symptomen en het op normaal peil houden van glucosegehaltes in het bloed. Hierbij is een patiënt afhankelijk van doktersadvies. Aandacht voor de oorzaak blijft doorgaans achterwege, waardoor oplossingen zoals leefstijlveranderingen, en eigen verantwoordelijkheid niet voldoende worden benut. Ancora Health en TNO streven ernaar hierin verandering te brengen door de aandacht te richten op de oorzaak van diabetes.

Diabetypering

Het digitale platform van Ancora Health biedt, in samenwerking met TNO, op basis van wetenschappelijke informatie in combinatie met gezondheidsevaluaties, DNA analyse en leefstijlsuggesties, een onderbouwde aanpak in de strijd tegen diabetes. Deelnemers aan het programma ontvangen een gepersonaliseerd plan, dat helpt om op een gerichte en laagdrempelige manier aan de eigen gezondheid te werken. Zo stelt technologie van TNO Ancora Health in staat om door een ‘Diabetypering aanpak’ een specifieker beeld te krijgen van elk individu: welke organen zijn betrokken in het ziektebeeld, en wat zijn de gevolgen voor het lichaam. Op deze manier krijgt elk persoon een op maat gemaakt plan, waarbij medicatie geleidelijk kan worden verminderd.

Alle gegevens komen samen in een gepersonaliseerd dashboard, dat via een eenvoudige app is in te zien. Het dashboard geeft dagelijks adviezen met betrekking tot onder andere voeding en beweging en maakt direct contact mogelijk met artsen en coaches gespecialiseerd in preventieve zorg en leefstijl.

Over de samenwerking

Over Ancora Health

Ancora Health is Groningse start-up gericht op preventieve gezondheidszorg waarbij je leefstijl als medicijn functioneert. Het bedrijf beschikt over twee hypermoderne studio’s in Amsterdam en Eindhoven. Ancora stelt mensen in staat om hun gezondheid vorm te geven door middel van diepgaande inzichten in hun lichaam en geest op basis van een wetenschappelijke gezondheidscheck, gebaseerd op een holistische analyse van meer dan 1.000 datapunten uit metingen, en testen van DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie etc. De initiatiefnemers waren jarenlang werkzaam voor Philips en binnen de gezondheidssector, alvorens ze hun eigen visie en droom realiseerden.
Meer informatie is te vinden op: https://ancora.health/nl.

Waarom Sridhar Ancora Health oprichtte

Met innovatieve technologie helpt Ancora Health mensen om de regie over hun gezondheid te nemen. Interview met oprichter Sridhar Kumaraswamy.

→ Lees het interview

Meer over diabetypering

 Technologie van TNO stelt Ancora Health in staat om door een ‘Diabetypering aanpak’ een specifieker beeld te krijgen van elk individu.

→ Meer over diabetypering

Leefstijl als medicijn voor veel meer aandoeningen

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is ontzettend blij dat het diabetes2doorbreken programma nu verder wordt opgeschaald door Ancora Health en TNO. Echter een aanpassing in je leefstijl kan ook voor heel veel andere aandoeningen veel voor mensen betekenen. Daarom zetten wij ons mede door het delen van kennis hierover en onze online communities.

Daarnaast zetten we ons ook in om mensen in de (achterstands)wijken te bereiken die moeite hebben met het volgen van e-Health programma’s vanwege taalproblemen of anderszins.

Ook steun voor de mensen in Helmond

 Samen met Stichting GezondDorp starten we de actie van een GezondDorp naar een GezondLand. Hiermee starten we nu in Helmond.

→ Meer lezen op www.gezondhelmond.nl

De Telegraaf van 19 mei 2021

Lees hier het nieuwsbericht

Direct toegankelijk voor abonnees van de Telegraaf

Nieuwe aanpak diabetes type 2

TNO-techniek biedt programma op maat.

Deze zomer start Ancora Health samen met TNO en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn voor honderden diabetespatiënten het programma ‘Diabetes2Doorbreken’. Het streven is dat deze mensen genezen of dat zij in elk geval minder medicijnen te hoeven gebruiken.

Bij Wim Tilburgs de oprichter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is dat doorbreken van de diabetes al enkele jaren geleden gelukt , op eigen kracht en vooral door over te gaan op gezonde voeding en zonder suikers en minder koolhydraten.

Het was een enorme zoektocht naar wat de koolhydraten zou kunnen vervangen, en wat bij mij het beste paste.

Wie het programma van Ancora gaat volgen, hoeft niet meer te zoeken en krijgt advies op maat.

Kippenlevertjes doen het goed bij heel goed, vol vitamines mineralen, eiwitten en goede vetten.

Meer gezonde leefstijlrecepten in het artikel wat eten we vandaag.

Onze Facebook communities

Hieronder zie je een overzicht van de Facebookcommunities. Vaak per aandoening en beheert door (ervarings)deskundigen.