Onderzoek naar community factoren en data delen binnen de Facebookgroep “Diabetes 2 doorbreken met je leefstijl als medicijn”.

Bent u (actief) deelnemer van ons gratis leefstijlprogramma  “Diabetes2Doorbreken” en wilt u meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek? Zou u zelf uw bloedwaardes willen meten en deze waardes thuis kunnen inzien?   

TNO (een onafhankelijk onderzoeksinstituut) doet samen met stichting Je Leefstijl Als Medicijn onderzoek naar aspecten die de Facebookgroep “diabetes doorbreken met je leefstijl als medicijn” tot een succes maken. Daarnaast willen we graag weten welke gegevens mensen van deze groep met elkaar, en met anderen (willen) delen. 
Ook willen we onderzoeken of het haalbaar is voor mensen met type 2 diabetes om zelf, thuis, bloed af te nemen (via een vingerprik) om zo inzicht te krijgen in hun eigen bloedwaardes.  

Wanneer kunt u meedoen aan deze studie? 
Als u type 2 diabetes heeft, lid bent van de Facebookgroep “Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn” en niet zwanger bent.

Wat houdt de studie in? 
U vult in de komende 6 maanden op 3 momenten een aantal vragenlijsten.
Als u ervoor kiest mee te doen met de zelftesten, krijgt u 3 keer een setje thuisgestuurd waarmee u zelf uw bloed kan afnemen door middel van een vingerprik. U kunt uw eigen bloedwaardes via de computer inzien.  

Hoe gaat het in zijn werk?
U krijgt via E-mail inlogcodes die toegang geven tot de vragenlijsten en uw bloedwaardes. Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer 3 x 1 uur. U doet deze thuis op een moment dat het u uitkomt, echter wel binnen een vastgestelde termijn.
Het bloed afnemen doet u thuis. U krijgt 3 x de kit gratis thuisgestuurd via de post en ook voor de bepalingen van uw bloedwaardes hoeft u niet te betalen. Naast de ‘gebruikelijke’ waardes (HbA1C, nuchtere glucose, LDL/HDL, totaal cholesterol en triglycerides) wordt ook c-peptide gemeten. 

Vergoeding
Als dank voor het invullen van de vragenlijsten ontvangt u een Bol.com waardebon van 20,- nadat u 3 keer de vragenlijsten heeft ingevuld.  

Contact
Heeft u vragen, wilt u meer informatie,  neem dan contact op met:  

Wim Tilburgs
Bestuurslid Stichting Je Leefstijl Als Medicijn / Beheerder Facebookgroep Diabetes Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn
[email protected]

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder wetenschappelijke leiding van:

Dr. Joëlle Oosterman
Onderzoeker bij TNO

Resultaten van het onderzoek naar community factoren en data delen binnen de online community

Het onderzoek is inmiddels afgerond en TNO is bezig met de verwerking van de resultaten.

Besloten Facebookgroep voor mensen met diabetes type 2 die elkaar motiveren hun diabetes te doorbreken hun met leefstijl als medicijn