Porties: 36 stuks
Equipment
- 1 eiersplitser
- 1 bakvorm 20x 20 cm
- bakpapier
- 1 steelpan
- 1 elektrische mixer
Over dit recept
Wil je een topping over je marshmallows?
Ingrediënten topping:
Prik de marshmallow aan een saté prikker en draai de marshmallow door de chocolade zodat deze volledig bedekt is.
Bestrooi elke marshmallow met kokosrasp en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier totdat de chocolade hard is. Laat de marshmallows drogen op kamertemperatuur. Zijn de suikervrije marshmallows gedroogd? Leg ze dan in een bakje op keukenpapier en bewaar ze afgesloten in de koelkast
Ingrediënten topping:
- 1 reep pure chocolade van 85% cacao of meer
- Kokosrasp
Prik de marshmallow aan een saté prikker en draai de marshmallow door de chocolade zodat deze volledig bedekt is.
Bestrooi elke marshmallow met kokosrasp en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier totdat de chocolade hard is. Laat de marshmallows drogen op kamertemperatuur. Zijn de suikervrije marshmallows gedroogd? Leg ze dan in een bakje op keukenpapier en bewaar ze afgesloten in de koelkast
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 45 gram gelatinepoeder
- 1 theelepel appelciderazijn
- 45 gram erythritol
- 2 theelepels vanille-extract
- 60 ml koud water
- 180 ml gekookt water
- 2 eetlepels kokosmeel
- 1 snufje zout
Instructies
- Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrooi het met een laagje kokosmeel.
- Doe de gelatinepoeder in de pan en voeg 60 ml koud water toe. Beweeg de pan een beetje zodat het water goed wordt verdeeld. De gelatine wordt nu groter en is binnen een paar minuten een stevige massa.
- Scheid het eiwit van de eidooiers.
- Klop de eiwitten met een elektrische mixer. Voeg langzaam de appelciderazijn, erythritol en vanille-extract toe
- Blijf ongeveer 2 minuten kloppen, totdat het dik wordt en er pieken in komen.
- Voeg het kokende water toe aan de pan met gelatine en roer tot het is opgelost.
- Stel je mixer nu in op gemiddelde snelheid en giet heel langzaam het gelatinemengsel in je eiwitmengsel.
- Heb je alle gelatine in het eiwitmengsel gegoten, zet dan de mixer op de hoogste stand en blijf kloppen tot het dik en romig wordt. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Zet de mixer uit en verdeel het marshmallowmengsel gelijkmatig in je bakblik .
- Bestrooi de bovenkant van het mengsel met kokosmeel.
- Zet je bakblik met het marshmallowmengsel bij voorkeur een hele nacht, maar minstens 3 uur, in de koelkast, totdat het volledig is uitgehard.
- Snijd nu in blokjes van 6 bij 6, zo krijg je 36 suikervrije marshmallows.
Voedingswaarde
Koolhydraten: 0.2g | Eiwit: 1.5g | Vet: 0.06g | Vezels: 0.18g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘