Suikervrije chocolademelk met slagroom

Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Bijgerecht, Drankjes, Nagerecht
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 8 personen
calorieën: 787.9kcal
Auteur: Corine Heijneman

Equipment

  • 1 steelpan
  • 1 garde
  • 1 keukenweegschaal
  • 1 beslagkom
  • 1 handmixer

Over dit recept

Deze warme chocolademelk past prima binnen diverse koolhydraatarme voedingspatronen. Als je diabetes hebt en insuline afhankelijk bent hou dan rekening met de hoeveelheid slagroom. Vetten kunnen een (late) bloedsuikerstijging geven. 

Ingrediënten

  • 1 liter Alpro amandeldrink ongezoet, ongeroosterd
  • 40 gram cacaopoeder
  • 6 gram vanille aroma
  • 250 gram verse slagroom 35% vet
  • 100 gram erythritol
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Giet de amandelmelk in de steelpan.
  • Plaats de steelpan op de keukenweegschaal.
  • Voeg 80 gram slagroom toe.
  • Voeg 70 gram erythritol toe.
  • Voeg het cacaopoeder en de vanillearoma toe.
  • Plaats de steelpan op het kookstel.
  • Verhit de chocolademelk op matig vuur, terwijl je met de garde de ingrediënten mengt.
  • Giet de overgebleven slagroom in een beslagkom.
  • Voeg 30 gram erythritol toe.
  • Klop met de handmixer de slagroom enkele minuten, tot je de room in pieken kunt trekken.
  • Giet de chocolademelk in een kom, serveer met een lekkere dot slagroom en versier het met een beetje cacaopoeder.

Voedingswaarde

Calorieën: 787.9kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 3.3g | Vet: 27.8g | Verzadigd vet: 18.8g | Vezels: 1.9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!